Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kantoorwerkers omhelzen toepassingen voor draadloze communicatie

Nieuwe draadloze headsets beklemtonen Plantronics' leidende positie op weg naar draadloos kantoor

Hoofddorp, 20 maart 2006 --- De moderne werkomgeving vereist, in tegenstelling tot eerdere voorspellingen, meer tijd aan de telefoon dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een recent internationaal onderzoek, uitgevoerd door Plantronics. De studie bekeek meer dan 1200 personen in Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten met het doel nieuwe uitdagingen in de kantooromgeving in beeld te brengen.

Uit het onderzoek bleek dat bijna de helft van de kantoorwerkers nu meer tijd aan de telefoon doorbracht dan vijf jaar geleden, waarbij eenderde aangaf per werkdag meer dan twee uur aan de telefoon te spenderen. Respondenten uit Engeland maakten het meest gebruik van de telefoon, met wel 20 procent die zegt tot 4 uur per dag te telefoneren. Dat steekt schril af met de 4 procent die ondervraagden in Spanje en Frankrijk als antwoord gaven.

Waar medewerkers van contact centers gemiddeld zo'n zeven uur per dag aan de telefoon zijn, zegt viervijfde van de ondervraagden dat de huidige werkomgeving meer multi-tasking van hen eist dan vijf jaar geleden, wat het nut van het gebruik van headsets onderstreept. Die technologie zorgt voor comfort en goede geluidskwaliteit, waarbij de handen vrij zijn om andere dingen te doen: het beantwoorden van email, het opdiepen van databasegegevens of het vrijelijk bewegen in de kantoorruimte.

Het onderzoek bracht ook aan het licht dat het merendeel van de respondenten (59 procent) een overgang naar draadloze werkplekken voorziet in de komende vijf jaar, maar 41 procent van hen ziet de eigen werkgever daarbij achteroplopen. Plantronics komt nu met twee nieuwe draadloze headsets die de acceptatie op de werkvloer verder zullen stimuleren: de SupraPlus en de CS70.

SupraPlus(TM) Wireless

Met de Plantronics' SupraPlus(TM) draadloze headset kunnen drukke bellers tot 9 uur aaneengesloten telefoneren. Dat is vooral van belang voor call center medewerkers en voor medewerkers van de IT-helpdesk. De SupraPlus brengt een nieuw soort flexibiliteit in het leven van mensen die werkzaam zijn in een dergelijke hectische omgeving. De headsetgebruiker kan zich tot op wel 100 meter afstand van zijn bureau verwijderen om zich te mengen in andere brandende kwesties als dat nodig is.

De SupraPlus is beschikbaar in twee uitvoeringen: de eenzijdige versie met uitneembare spreekbuis voor maximale hygiëne en de tweezijdige versie met noise cancelling die tot 75 procent van achtergrondgeluid wegfiltert. Een ideale oplossing voor het rumoerige call center.

Voor de drukke bellers is er dan nog de mogelijkheid meerdere SupraPlus headsets te gebruiken met één telefoontoestel. Dat zorgt voor flexibiliteit en hygiëne in het geval een bureau door meerdere medewerkers wordt gebruikt of als de onderneming in shifts werkt.

CS70

De Plantronics CS70 draadloze headset breekt met het traditionele headsetontwerp. Het is een uiterst stijlvol vormgegeven headset, die echter geen concessies doet aan de reikwijdte of de geluidskwaliteit.

De CS70 moet het leven van de drukke kantoorwerker veraangenamen en kostbare verloren telefoontijd tot een minimum beperken. De headset is licht en kan vrijwel ongemerkt worden gedragen; nuttig voor werkers die gewend zijn aan lange conferentiegesprekken. De gebruiker heeft zijn handen vrij om te schrijven of tikken.

Dankzij de draadloze DECT technologie kan de gebruiker telefoongesprekken voeren en aannemen tot 100 meter van zijn bureau.

"Ons onderzoek versterkt de mening dat hoewel email een belangrijke hulpmiddel is in de zakelijke wereld, stemcommunicatie nog altijd cruciaal is in het dagelijks leven van de kantoorwerker. Draadloze headsets vormen het sleutelelement bij het verbeteren van de werkomstandigheden en maken multi-tasking realiteit," zegt Philip Vanhoutte, managing director EMEA bij Plantronics.

"Met een geschat aantal van 15 procent van kantoorwerkers in de wereld die een headset gebruiken, voorziet Plantronics dat de komst van de CS70 en de SupraPlus voor een verdere groei en acceptatie zullen zorgen."

SupraPlus Wireless - kenmerken


* Comfortable in het gebruik, de gehele dag
* Binauraal noise cancelling voor lawaaiige omgeving
* Meerdere headsets aan te sluiten op een basisstation voor flexwerken en werken in shifts.
* DECT technologie voor prima geluidskwaliteit
* Bereik 100 meter, tot 50 meter in kantooromgeving
* Tot 9 uur spreektijd, 80 uur standby, snelle oplading
* Gesprek aannemen op afstand *

* Volumeregeling en mute aanduiding

* QuickCall voor korte gesprekken

* IntelliStand automatische oproepbeantwoording als de headset wordt opgelicht van het basisstation *


* HL10 nodig, of automatische opnameknop

CS70 - kenmerken


· Een discrete, fraai vormgegeven DECT headset


· Lichtgewicht (22g) en comfortabel


· DECT technologie voor goede geluidskwaliteit


· Compatibel met de meest gangbare zakelijke telefoons


· Volumeregeling en mute-functies


· Microfoonarmpje beweegbaar voor gebruik op beide oren


· Tot 5 uur spreektijd, 25 uur standby, snelle oplading


· 100 meter bereik, 50 meter in kantooromgeving


· Verwijderbaar microfoonbuisje voor maximale hygiëne


· Gesprek aannemen op afstand *

* IntelliStand automatische oproepbeantwoording als de headset wordt opgelicht van het basisstation *


* HL10 nodig, of automatische opnameknop


· In 2004 zijn ca. 40 miljoen DECT telefoons verkocht. De technologie is nu beschikbaar in 110 landen. Het aantal DECT installaties is in 2004 met meer dan 20 procent toegenomen.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers en hoge resolutie productafbeeldingen:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl