Ingezonden persbericht


BackupAgent lanceert 'BackupAgent 2006'
Nieuwe release complete backup oplossing voor zakelijke markt

Delft, maandag 20 maart 2006 - BackupAgent BV, de innovatieve leverancier van online backup software en services uit Delft, brengt een nieuwe versie van haar online backup product op de markt. De nieuwe software bevat nieuwe functionaliteiten, en is hiermee definitief een volwaardig vervanger voor tape backup.

'BackupAgent 2006', de naam van de nieuwe versie, is onlangs officieel gereleased en gepresenteerd aan de officiële partners van BackupAgent. BackupAgent 2006 bevat onder andere de mogelijkheid om hot backups te maken van MS Exchange en MS SQL servers. Hiermee kan de software breed ingezet worden bij een groot deel van het MKB.

Roland Sars, commercieel directeur van BackupAgent: "Onze partners zijn erg blij met de aanvullende functionaliteiten, en ik verwacht met de huidige software een nóg grotere markt aan de gaan boren". BackupAgent wordt enkel verkocht via het indirecte kanaal. Service Providers kunnen de software volledig in het eigen netwerk implementeren, en Value Added Resellers kunnen de volledige service afnemen en aan hun klanten aanbieden.

Naast de verbeterde online backup software, heeft BackupAgent een zogenaamd Mangement Console gelanceerd, waarmee partners nóg eenvoudig de backupaccounts van hu klanten kunnen beheren. "De nieuwe software versie en de Management Console vormen een totaalpakket naar onze partners. De software biedt eindgebruikers de mogelijkheid om alle bedrijfskritieke data te backuppen, terwijl de Mangement Console ervoor zorgt dat onze partners hun klanten eenvoudig kunnen monitoren. Dit is enorm tijdwinnend en efficiënt", aldus Sars, "tijdens onze release-party hebben onze huidige partners uitermate enthousiast gereageerd".

BackupAgent is in 2004 geïntroduceerd en wordt inmiddels aangeboden door de ISP's SURFnet, InterNLnet en Cyso Managed Hosting. Tevens distribueert ACAL Nederland BV de dienst en zijn er tientallen ICT-dienstverleners die de dienst aanbieden aan hun klanten. Gebruikers van BackupAgent kunnen over het internet back-ups maken van hun kritieke data. De data wordt vóór verzending versleuteld en van de geheime sleutel wordt een kopie opgeslagen bij de internet notaris DigiNotar (DocProof). Indien de gebruiker de sleutel kwijtraakt, kan alleen hij deze opvragen bij DigiNotar.

Einde persbericht

Over BackupAgent
BackupAgent BV (www.backupagent.com) is een innovatief bedrijf dat zich bezigheid met haar online back-updienst 'BackupAgent'. De dienst is gericht op de MKB-ondernemer, en BackupAgent gaat de dienst via ISP's aan de markt introduceren. Tevens biedt BackupAgent de mogelijkheid aan VARs om hun portfolio uit te breiden met een betrouwbare back-up dienst. BackupAgent werkt met strategische partners als de Technische Universiteit Delft om een optimale dienstverlening te kunnen bieden. De belangrijkste eigenschappen van de back-updienst is de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. BackupAgent is gevestigd in Delft en heeft 10 medewerkers.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Roland Sars
Commercieel directeur BackupAgent BV
e.: roland@backupagent.com
w.: www.backupagent.com
t.: 015-2574700


---- --