Ingezonden persbericht


MINDER BAGAGE VOOR VAKANTIEVIERENDE SPELFANATEN

REISEDITIES RUMMIKUB, ROLIT & TRIOMINOS GROOT SUCCES

Hattem, maart 2006 - Speelgoed distributeur Goliath verovert in sneltreinvaart de Nederlandse markt met de reisedities van Rummikub, Rolit en Triominos. Uitspraken als handig, licht en praktisch zijn de reacties, als vakantiegangers naar hun ervaringen met het pocketformaat van hun geliefde spel wordt gevraagd. De reisversies van Goliath worden met recht een groot succes genoemd.

Vermaak op zakformaat
Goliath, een ster in het uitgeven van spellen die rond de 20 minuten duren, heeft het materiaal behoorlijk aangepast. De spelregels zijn uiteraard hetzelfde gebleven, maar onder meer stenen en statiefjes hebben een schaalverandering ondergaan. De "Voyager" versie van de spellen Rummikub, Rolit en Triominos zijn een stuk kleiner en lichter dan de gewone uitvoering. Dit betekent voor de vakantievierende spelfanaten ontspannen op reis, minder bagage en rust op de achterbank.

Rummikub Voyager spelen op een zonnig terras
Rummikub is en blijft de grote nummer één binnen de getalspellen. Wie dit spel voor 2 tot 6 spelers nog niet kent, moet daar dringend iets aan veranderen. Het is een ideaal spel om op een rustige middag of avond te spelen of nu lekker op een zonnig terras. Met de reisversie van dit schitterende combinatiespel kan de vakantieganger op iedere locatie urenlang speelplezier beleven.

Rolit heeft nu kleine gekleurde balletjes
Rolit is een spel voor 2 tot 4 personen. De speelstukken zijn merkwaardige vierzijdig gekleurde balletjes die in een raster blijven liggen met één kleurzijde naar boven. Wie de balletjes van de tegenstander insluit, draait ze naar zijn eigen kleur toe. De speler met de meest aanwezige kleur wint. Rolit is een goed familie- en gezelschapsspel dankzij de gemakkelijke spelregels, maar doet het ook goed bij de doorgewinterde spelfanaat. Het biedt uitdaging en de mogelijkheid om beter te worden in het spel. Hoewel de reisuitvoering van het spel kleiner en lichter is, is het niet minder uitdagend!

Reisversie Triominos pakt vooral stenen zwaar aan
In de reisuitgave van het Triominos, een fascinerende variant op het bekende dominospel, zijn vooral de stenen zwaar aangepakt. De vorm blijft natuurlijk driehoekig, maar de binnenkant is hol en daardoor lichter dan in de basiseditie. Ideaal voor op reis. Inzicht, tactiek en logica zijn de kernwoorden van dit strategische legspel dat geschikt is voor zowel jong als oud. Het wordt gespeeld door 2-4 spelers, wie er als eerst in slaagt al zijn stenen kwijt te raken is de winnaar.

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Hattem, Parijs en Brussel. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 4 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Triominos, Stap-op, Ramon de Robot en Exago. Zie ook www.goliathgames.nl