Ingezonden persbericht



---


P E R S B E R I C H T

Zeist/ Naarden, 20 maart 2006

PGGM NEEMT VOOR 500 MILJOEN EURO DEEL
IN CYRTE'S TMT-FONDS

Pensioenfonds PGGM participeert voor een bedrag van Euro 500 miljoen in het TMT-Fonds van Cyrte Investments. De oprichting daarvan werd vorige maand door Cyrte, het voormalige Talpa Capital, aangekondigd. Het fonds investeert wereldwijd in zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven binnen de Telecom-, Media- en Technologie-sector (TMT). Het fonds, dat uitsluitend openstaat voor professionele investeerders, heeft een beoogde omvang van Euro 1 à 1,5 miljard.

Directeur Portfolio Management van PGGM, Piet Roelandt, zegt: "Cyrte Investments heeft een aansprekende en unieke beleggingsfilosofie en is daarom een waardevolle partij om mee samen te werken. Deze stap past uitstekend in onze beleggingscategorie Portfolio of Strategies die wij vorig jaar hebben opgezet. Deze portefeuille richt zich op beleggingsstrategieën die een structureel rendement halen op andere basis dan de voor pensioenfondsen zo karakteristieke werkwijze van 'buy and hold'."

Frank Botman, Algemeen Directeur van Cyrte Investments, is blij met het besluit van PGGM. Hij zegt: "Op deze manier maakt ons TMT-Fonds een vliegende start. Het is toch geweldig dat PGGM, een van de grootste pensioenfondsen ter wereld, zoveel vertrouwen in ons stelt door een strategische samenwerking met Cyrte aan te gaan. Ik beschouw dat als een uiterst positieve ondersteuning voor de investeringsstrategie die wij hier in huis hebben ontwikkeld."

Bedrijfstakpensioenfonds PGGM uit Zeist beheert het pensioenpakket van zo'n 1,9 miljoen (oud-)werknemers in de sectoren zorg en welzijn in Nederland. Het beheerd vermogen bedraagt op het moment ruim Euro 70 miljard en is samengesteld uit pensioenpremies en beleggingsopbrengsten.

Cyrte Investments, gevestigd te Naarden, is in 2000 onder de naam Talpa Capital begonnen als beheerder van het privé vermogen van John de Mol. De onderneming heeft zich ontwikkeld van puur vermogensbeheer tot investeringsbedrijf met expertise in een groot aantal sectoren. De belangrijkste daarvan zijn Media, Entertainment, Telecom en Technologie. De filosofie van Cyrte is gebaseerd op de gedachte dat, gedreven door technologische ontwikkelingen, platforms als Computer, Telefoon en Televisie steeds meer naar elkaar toegroeien en zelfs in elkaar opgaan. Deze convergentie leidt tot volledig nieuwe consumententoepassingen en businessmodellen. Cyrte speelt met haar investeringsbeleid in op deze ontwikkelingen. Begin 2006 heeft Cyrte een samenwerking met merchant bank NIBC aangekondigd waarbij NIBC een belang van 25% verwerft in Cyrte Investments.

_________________


Ingezonden persbericht