Ingezonden persbericht


(Concept) P E R S B E R I C H T

Tijdschrift voor een duurzame leefstijl flink in de lift

Magazine De Kleine Aarde te koop in kiosk en supermarkt

Magazine De Kleine Aarde is weer te koop in 1.000 Nederlandse kiosken en supermarkten. Uitgever De Kleine Aarde, het centrum voor een duurzame leefstijl in Boxtel, werkt daarvoor samen met distributieorganisatie Betapress, na een onderbreking van vier jaar. Het voorjaarsnummer van het magazine wordt ook los verkocht bij de meeste natuurvoedings-winkels in Nederland.

De oplage van het magazine is met 10.000 verhoogd naar 35.000; daarnaast worden er nog 75.000 losse activiteitenkaternen gedrukt en verspreid via VVV's, bezoekerscentra en campings. Het aantal pagina's ging vorig jaar omhoog van 64 naar 80 vanwege de grote belangstelling van adverteerders. Het streven is om de verschijningsfrequentie op korte termijn te verhogen van vier naar zes keer per jaar. De Kleine Aarde werd met het oog op de losse verkoop gerestyled. Zo onderging de cover een facelift en kreeg het magazine een groter formaat.

Volwassen lifestyle-magazine
De Kleine Aarde is nu uitgegroeid tot een volwassen lifestyle-magazine, bestemd voor mannen en vrouwen die houden van het goede leven en tegelijk bewust willen omgaan met hun leefomgeving. Het magazine biedt eigentijdse en inspirerende informatie over de volgende speerpunten: (h)eerlijk eten, huis en tuin, mode en make-up, gezondheid, recreatie, mobiliteit en energie. Telkens wordt gebruik gemaakt van voeding, kleding, make-up en andere zaken voor huis, tuin en ontspanning die duurzaam zijn geproduceerd en het welzijn van mens, dier en milieu niet schaden. Het lentenummer van De Kleine Aarde staat in het teken van buiten leven, dus ook van tuinieren. Een greep uit de tuin-onderwerpen: tips voor een natuurrijke vijver, beplanting van vlinderborders, tuintjes van 1 m2 en de metamorfose tot een kindvriendelijke tuin.

Lezersonderzoek
Uit lezersonderzoek dat in juli 2005 plaatsvond blijkt dat het magazine gelezen wordt door praktische idealisten, op zoek naar informatie over milieuvriendelijke producten, voeding en duurzaamheid. De lezers geven het blad gemiddeld het rapportcijfer 7,7. De gemiddelde leesduur van het blad is ruim een uur. 60 Procent van de lezers geeft het blad na het lezen door aan gemiddeld drie personen. Veel abonnees bewaren het blad. Een abonnement op De Kleine Aarde kost 15 euro per jaar. Vrienden van De Kleine Aarde - donateurs voor minimaal 25 euro per jaar - krijgen het magazine gratis toegestuurd. Boxtel, 16 maart 2006
Noot voor de redactie,