NOVA

20-03-2006

Holleeder
De groep rondom de oud-Heineken ontvoerder Willem Holleeder heeft 25 liquidaties uitgevoerd. Dat verklaarde vastgoedmagnaat Willem Endstra, zelf afgeperst door Holleeder, voor zijn dood tegen de politie. Holleeder zit sinds januari vast en wordt verdacht van afpersing en bedreiging. NOVA met het laatste nieuws over de rechtszaak.

Medicijnen
Jaarlijks komen er veertig nieuwe geneesmiddelen op de markt. De farmaceutische industrie verstrekt de medicijnen gratis aan ziekenhuizen en keert zelfs bonussen uit. Zorgverzekeraar DSW spreekt van omkoping en noemt de marketing van nieuwe medicijnen schandalig.

Unieke archeologische vondst Sint Oedenrode
Opschudding vandaag in het Brabantse Sint Oedenrode. Daar werd de vondst bekend gemaakt van een medaillon met een Griekse godin uit de tweede of derde eeuw. NOVA gaat na wat de Grieken in Brabant te zoeken hadden.

Den Haag Vandaag: Afghanistan en tbs
Nederlandse commando's hebben vaker vermeende Afghaanse terroristen overgedragen aan het Amerikaanse leger dan tot nog toe bekend was. De oppositiepartijen eisen opheldering van minister Kamp (Defensie). Verder aandacht voor het parlementair onderzoek naar het tbs-stelsel.

Presentatie: Jeroen Pauw
(Onderwerpen onder voorbehoud)

NB. Helaas is de stream van de uitzending van zaterdag jl. pas vanavond beschikbaar.


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht