Ingezonden persbericht


Persbericht: VNU Exhibitions Europe
ESEF 2006 druk, succesvol en overtuigend

Drukte, veel drukte. Hoge waarderingscijfers en 36.533 bezoekers. De aantrekkende markt was voelbaar op ESEF 2006, die van 14 tot en met 17 maart jl in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden.

Uitbesteders waren met concrete investeringsvragen op zoek naar toeleveranciers. Exposanten op hun beurt stellen na afloop op de beurs uitstekende zaken te hebben gedaan en veel nieuwe contacten te hebben gelegd. Bezoekers en exposanten gaven de beurs met respectievelijk 7.3 en 7.2 een ruime zeven als waarderingscijfer.

Vanaf de allereerste dag werden bezoekcijfers geëvenaard. Het overgrote deel van de bezoekers zegt betrokken te zijn bij het nemen van investeringsbeslissingen. Dit blijkt uit een enquête die VNU Exhibitions heeft gehouden onder vertrekkende bezoekers. Zes van de tien (58%) ondervraagden zegt zelf te beslissen over investeringen, terwijl een kwart (26%) in dat hele proces een adviserende stem heeft. Bijna een kwart van het bezoek is lid van de directie (23%), 13 procent draagt inkoopverantwoordelijkheid. Lovende woorden van het bezoek voor de samenstelling van het expositieprogramma. 81 procent gebruikt hiervoor woorden als 'goed' en 'uitstekend'.