3 e persbericht van maandag 20 maart 2006

Eindhoven, 20-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na verduistering

In een bedrijf aan de Hurksestraat is maandag rond 15.30 uur een 41-jarige werknemer aangehouden. Hij wordt verdacht van het verduisteren van gereedschappen en een beertender. Dit zou gebeurd zijn tussen 15 december van het afgelopen jaar en vandaag. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerijen ontmanteld

Maandagochtend hebben de drie Helmondse politieafdelingen een gezamenlijke actiedag gehouden. Er werden negen verdachte locaties bezocht. Op vier locaties trof de politie een hennepkwekerij aan. In totaal werden 1.557 hennepplanten aangetroffen. Bij een woning op de Bossebaan werden 487 planten aangetroffen, in een woning op de Twijnsterhof 355 planten, in een woning op de Kempenhof 555 planten en bij een woning op de Bunstraat 160 planten. Alle hennepplanten en de benodigde materialen voor de kwekerijen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 40-jarige bewoner van de woning op de Bossebaan heeft zich later gemeld bij het politiebureau in Helmond Centrum. Hij is daar aangehouden. In de woning op de Bunstaat zijn twee personen aangehouden. Een van hen werd direct weer in vrijheid gesteld. De 42-jarige bewoner werd meegenomen voor verhoor.

Liessel / Helmond: Zoon aangehouden na vernieling ramen

Op het Binderseind in Helmond is maandag rond 17.50 uur een 19-jarige man uit Liessel aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding twee ramen van de woning van zijn ouders in Liessel hebben vernield. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Nuenen: Snelheidscontrole

Op de A270 zijn maandag tussen 11.20 en 16.00 uur 4.057 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 170 voertuigen harder dan de toegestane snelheden van 120 km/u en 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 171 km/u.

Someren: Vrachtwagen en auto betrokken bij ongeluk

Op de kruising Witvrouwenbergweg Kanaaldijk Noord zijn maandag rond 18.15 uur een vrachtwagen en een auto met elkaar in botsing gekomen. De auto reed vanaf de Witvrouwenbergweg de Kanaaldijk Noord op. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Doetinchem kon een aanrijding met de auto niet meer voorkomen. Een 49-jarige man uit Helmond, die in de auto zat, is met ernstige verwondingen door een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. De 18-jarige bestuurster van de auto, woonachtig in Someren, is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. In totaal kwamen twee traumahelikopters ter plaatse om assistentie te verlenen.

Waalre: Ruim dertig bekeuringen voor rijden door rood

Op de Eindhovenseweg zijn tussen 9.00 en 11.00 uur en tussen 14.30 en 16.15 uur roodlichtcontroles gehouden. In totaal werden 31 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood.