Ingezonden persbericht


Portretten van moslimjongeren in Nederland bij NMO TV

PERSBERICHT

Deze week 'DRIVE' een magazine met portretten van moslimjongeren in Nederland. De portretten laten zien hoe jongeren omgaan met de islam en met hun moslim-zijn. We zien welke plek ze voor zichzelf in de Nederlandse samenleving hebben ingenomen.

Zondag 19-3-2006 van 12.00 tot 12.30 uur op Nederland 1

Herhaling zaterdag 25-3-2006 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 1

21 maart, de VN-dag tegen rassendiscriminatie

De Nederlandse Moslim Omroep besteedt aanstaande zondag in het jongerenprogramma DRIVE aandacht aan de VN-dag tegen rassendiscriminatie op 21 maart.

Dat discriminatie vele gezichten heeft ondervinden moslims vandaag de dag wereldwijd aan den lijve. In deze aflevering wordt de oorsprong van deze dag, Sharpville in Zuid Afrika 21 maart 1960, teruggehaald omdat vooral jongeren zich niet bewust zijn van het gruwelijke feit dat vele zwarte inwoners van dit stadje het leven lieten door politiekogels omdat ze opkwamen voor hun recht op vrijheid.

Connie Braam, voormalig leidster van de antiapartheidsbeweging in Nederland was één van de velen die gevochten hebben voor een vrij Zuid Afrika. In het kort geeft ze haar visie op de situatie van toen in relatie tot de huidige situatie in eigen land.

In het programma laten jongeren zien dat ze tegen racisme in al zijn vormen zijn. Er wordt er gediscussieerd en geprotesteerd tegen het criminaliseren en uitzetten van vreemdelingen.

We hopen met dit programma het bewustwordingsproces bij jongeren op gang te brengen. Als individu en als samenleving kun en moet je racisme bestrijden. De islam verbiedt racisme in al zijn facetten.