Ingezonden persbericht



Game industrie heeft eigen branchevereniging opgericht:

Benelux Game Initiative

Utrecht, 21 maart 2006 -- Vandaag is in Utrecht het Benelux Game Initiative (BGIN) opgericht door een tiental toonaangevende spelers uit de gaming industrie. BGIN is een onafhankelijke branchevereniging voor de Benelux, voortgekomen uit de sector zelf. De vereniging stelt zich ten doel de algemene en commerciële belangen van de industrie te behartigen door op landelijk en internationaal niveau gesprekspartner te zijn voor overheid, investeerders, bedrijfsleven en instellingen.

Sterke groei

De game industrie groeit de laatste jaren sterk, zowel in omzet als in arbeidsplaatsen. De Benelux regio is een middelgrote speler in Europa, maar kent een aantal toonaangevende bedrijven en potentieel voor positieversterking. Met behulp van een onafhankelijke branchevereniging willen de initiatiefnemers uit de Benelux de game-industrie verder ontwikkelen tot een volwassen industrie.

Positie Utrecht

De potentie van de Benelux om een rol te spelen op internationaal niveau is groot. De positie van Utrecht daarin is uniek. Utrecht kent de hoogst opgeleide en de meeste creatieve bevolking, Utrecht ziet Gaming als één van de belangrijkste sectoren binnen de creatieve industrie en Utrecht is druk doende de Gameregio van Nederland te worden, getuige onder andere de Nederlandse Gamedagen, het samenwerkingsplatform UPGEAR en de jaarlijkse Gamexpo beurs.

Brede Steun

De oprichting van BGIN wordt breed gesteund door de regio Utrecht, onder ander door de Kamer van Koophandel, de Gemeente Utrecht en de Taskforce Innovatie. Door BGIN komt ook Utrecht nationaal en internationaal nadrukkelijker op de sociaal-culturele en economische kaart in een industrietak die de komende jaren nog flink zal groeien.

BGIN is open voor alle bedrijven die zich bezighouden met gaming, simulatie of interactieve media, zowel ontwikkelaars en toeleveranciers alsook opleidingsinstituten en uitgevers. Half april zal de eerste algemene ledenvergadering worden gehouden waarin de doelstellingen en het bestuur zullen worden vastgesteld. Het oprichtingsbestuur bestaat uit: Alexander Fernandez (Streamline Studios) Pieter Slingerland (Coded Illusions) Seth van der Meer (Stichting NLGD).

De volgende bedrijven en instellingen behoren tot de eerste groep die zich achter het initiatief hebben geschaard: Streamline Studios (Amsterdam), Coded Illusions (Rotterdam), PMTC (Diepenbeek, België) Playlogic (Amsterdam), Zylom (Eindhoven), Stichting Nederlandse Gamedagen (Ankeveen), X-form (Utrecht), Woedend! Games (Amsterdam), Van der Have media (Den Haag) en Utrax (Utrecht)

//Einde bericht