Ingezonden persbericht


CSC breidt outsourcingsovereenkomst met vermogensbeheerder Schroders uit

Bunnik, 21 maart 2006 - Computer Sciences Corporation (CSC) heeft zijn IT-outsourcingscontract met vermogensbeheerder Schroders met ruim zeven jaar verlengd. Het nieuwe contract vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 235 miljoen dollar. De overeenkomst vervangt een eerder IT-outsourcingscontract voor een periode van zeven jaar, dat inging in juni 2001. Als onderdeel hiervan bood CSC diverse infrastructuur- en applicatiediensten aan Schroders.

Volgens het nieuwe contract levert CSC aan Schroders infrastructuurdiensten voor midrange-systemen, desktops en netwerken, en ondersteuning van belangrijke applicaties. "Deze overeenkomst is een integraal onderdeel van de IT-dienstverlening binnen Schroders", zegt Matthew Oakeley, hoofd van de afdeling Group IT bij Schroders. "Het contract vormt een uitstekend uitgangspunt om de expertise van CSC optimaal te benutten. Hierdoor kunnen we de IT-ondersteuning van Schroders-activiteiten aanzienlijk verbeteren."

"Dit nieuwe contract verstevigt ons samenwerkingsverband met Schroders", zegt Guy Hains, President van de European Group van CSC. "De overeenkomst onderstreept het vermogen van CSC om te voldoen aan klantbehoeften. Dit contract bewijst ook dat CSC inspeelt op nieuwe ontwikkelingen op IT- en zakelijk gebied. Door onze nu vijfjarige samenwerking met Schroders hebben we de benodigde ervaring om te blijven bijdragen aan de bedrijfsresultaten en de zakelijke doelstellingen van de organisatie."

###

Over Schroders
Schroders is een wereldwijde vermogensbeheerder met 178,2 miljard euro aan vermogen onder beheer per 31 december 2005. Klanten van Schroders zijn grote financiële instellingen, waaronder banken en verzekeraars, lokale en hogere overheden, liefdadigheidsinstellingen, pensioenfondsen, vermogende particulieren en retailinvesteerders. Schroders zet zijn kennis en ervaring op het vlak van vermogensbeheer in om de behoeften van klanten over de gehele wereld in te vullen en waarde te creëren voor aandeelhouders. Met een omvangrijk kantorennetwerk en ruim 250 portefeuillebeheerders en analisten biedt Schroders zijn klanten een breed producten- en dienstenaanbod.

Over CSC
Computer Sciences Corporation is sinds de oprichting in 1959 uitgegroeid tot een van 's werelds grootste IT-dienstverleners. CSC's missie is het leveren van maatwerkoplossingen aan organisaties in industrie en overheid. Oplossingen die deze organisaties in staat stellen te profiteren van de geavanceerde toepassing van technologie.

CSC heeft wereldwijd circa 80.000 medewerkers. Zij richten zich op systeemontwerp en -integratie, outsourcing van IT en bedrijfsprocessen, applicatiesoftwareontwikkeling, web- en applicatie-hosting en managementconsulting. Het hoofdkantoor van CSC staat in El Segundo, Californië. Het bedrijf behaalde een omzet van $14,6 miljard over de periode van de laatste twaalf maanden (eindigend op 30 december 2005).