Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Effectbeoordeling verbetervoorstellen Schiphol stelt teleur

21 maart 2006 print
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de effecten van de verbetervoorstellen voor de evaluatie van het Schipholbeleid beoordeeld. Veel indieners van voorstellen, waaronder gemeente Uithoorn, zijn niet tevreden over de manier waarop dit is gedaan. Wij hebben dit in een brief aan de staatssecretaris laten weten.

Verbetervoorstellen

In het kader van de evaluatie van het Schipholbeleid heeft ook de gemeente Uithoorn verbetervoorstellen ingediend om de hinder te beperken. Het ministerie heeft bij alle verbetervoorstellen een inschatting gemaakt van de effecten op de leefbaarheid en op het functioneren van de mainport. Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek naar de effecten van de verbetervoorstellen bekend. Het gaat daarbij om een `objectieve beoordeling van de gevolgen' zonder dat een oordeel geveld wordt over de wenselijkheid van uitvoering van de verbetervoorstellen.

Twee punten van belang

Twee belangrijke punten voor Uithoorn zijn de verlenging van de nachtperiode van 6.00 uur naar 7.00 uur (in de nachtperiode is de Aalsmeerbaan gesloten en worden andere banen minder intensief gebruikt) en het oplossen van het "knelpunt Uithoorn".

Dat is de route waar vliegtuigen voor De Legmeer af moeten buigen, maar waar ze geregeld "uit de bocht vliegen", over de woningen heen. Ook deze verbeterpunten zijn niet naar tevredenheid van de gemeente beoordeeld. Daarom heeft de gemeente in een reactie aan de staatsecretaris nogmaals aandacht gevraagd juist voor deze punten. Daarnaast is aangegeven dat alle verbetervoorstellen beter en serieuzer moeten worden beoordeeld.

Kabinetsstandpunt

In april verschijnt het kabinetsstandpunt. Afhankelijk daarvan zal de gemeente nog nadere actie naar de leden van de Tweede Kamer ondernemen.

Meer informatie?

Meer informatie over het Schipholbeleid kunt u krijgen bij de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving via telefoonnummer 0297 513 111.
^