Gemeente Amsterdam

2Cool4School 2006

21 maart 2006
---
Stichting GRAP

Afgelopen zondag vond in Paradiso de finale plaats van 2Cool4School. Dit is een Amsterdamse popmuziek competitie voor middelbare scholen. Uit acht deelnemende schoolbands en acts werd de poprock band Insomnia van het St. Nicolaas Lyceum als winnaar gekozen. De prijs voor de beste songtekst was voor Powerzone, van Scholengemeenschap Reigersbos.

Insomnia Insomnia speelde tijdens de finale, naast 'All along the watchtower' van Jimi Hendrix, een eigen nummer en de bewerking op de gekozen songtekst ´Jij bent er niet´ van Laura Kuil en Lotte Nijland.

Met de zege wint Insomnia een waardecheque voor muziekinstrumenten, een plek in de voorrondes van de Amsterdamse Popprijs 2007, een dvd van het optreden en een bokaal voor de school.

De prijs voor de beste songtekst was voor Powerzone geschreven door Yo Andy, Verginia en Rachel Eling van Scholengemeenschap Reigersbos.

De competitie

2Cool4School is een initiatief van GRAP en de School der Poëzie. Tijdens workshops van de School der Poëzie zijn door leerlingen songteksten geschreven. Uit alle geproduceerde teksten hebben schoolbands en acts een favoriet gekozen en van deze tekst hebben zij een nummer gemaakt.

Tijdens de finale in Paradiso presenteerden de bands en acts het eindresultaat. De acht schoolbands en acts speelden tijdens hun presentatie ook nog twee zelfgekozen nummers.

Stichting GRAP

Stichting GRAP is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. GRAP organiseert naast 2Cool4School ook andere competities, showcases en festivals. Voorbeelden daarvan zijn de Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Wanted, Vinylized, Spelen voor de GRAP en Amsterdam Breakz.

Daarnaast biedt GRAP advies en informatie aan bands en acts en is zij intermediair voor organisaties en stadsdelen.