Opsporing Verzocht

Maandag 20 maart 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 21 maart 2006 (20.30 uur + 21.30 uur)

Overval ABN/AMRO-bank in Zevenberen
Getuigenoproep moord Louis Sévèke in Nijmegen
Gewapende overval op tankstation in Hardinxveld-Giessendam Schietpartij in Den Haag
Pinpasfraude in Alphen aan de Rijn Diefstal sieraden in Rotterdam Moord op Jack Versnel in Amsterdam Resultaten uitzending 14 maart en eventuele opgeloste zaken

Gezochtzaken en voorwerpen

Nijmegen: getuigenoproep moord Louis Sévèke

Alphen a/d Rijn: Pinpasfraude
Donderdagavond 10 november 2005 heeft een man geld gepind met een gestolen pinpas. Dit gebeurde bij een ABN/AMRO bank in Alphen aan den Rijn. Deze pinpas is gestolen bij een woninginbraak op de Fideliohof, eveneens in Alphen aan den Rijn. Van de onbekende pinnen zijn videobeelden gemaakt.

Rotterdam: Diefstal sieraden
Opsporing Verzocht toont vanavond enkele sieraden die in Rotterdam zijn gestolen. De vraag van de politie is: Wie herkent deze sieraden? Wie heeft deze sieraden mogelijk te koop aangeboden gekregen en/of weet wie deze sieraden nu in zijn/haar bezit heeft?

In de uitzending van 21 maart wordt voor de vierde keer aandacht besteed aan de gewelddadige dood van Louis Sévèke op dinsdag 15 november 2005, om 21.05 uur. Inmiddels heeft de politie vele honderden mensen gesproken en is er door de Hoofdofficier van Justitie in Nijmegen een beloning van 25.000 (zegge: vijfentwintigduizend) euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf. Dinsdagmiddag stuurt de politie 3.000 sms-jes aan mensen, waarvan bekend is dat zij rond het tijdstip van de moord in het centrum van Nijmegen waren. Aan de ontvangers wordt gevraagd om dinsdagavond naar de uitzending van Opsporing Verzocht te kijken.

Den Haag: Schietpartij Zevenbergen: Overval bank
In Den Haag verlaat een man woensdagavond 14 december 2005 zijn huis aan de Noorderbeekdwarsstraat in Den Haag om de hond uit te laten. Bij terugkomst, hoort hij zijn vrouw gillen. Twee gewapende mannen proberen haar tegen de grond houden. Als de man wegrent in de richting van de Newtonstraat, schiet één van de daders hem in zijn bil. De mannen gaan achter het slachtoffer aan en laten de vrouw verder met rust. Gelukkig kan het slachtoffer de daders vrij snel afschudden.

Vrijdag 10 februari 2006 zijn drie medewerkers van een ABN/AMRO bank in Zevenbergen bezig geldcassettes uit de kluis te halen. Als ze een harde klap tegen een ruit horen beseffen ze dat het mis is en vluchten de kluis in, waar ze zichzelf opsluiten. Twee mannen rammen met een voorhamer een ruit kapot. Eén van de hen klimt naar binnen en neemt de geldcassettes mee, die de medewerkers in hun angst hebben achtergelaten. De twee overvallers gaan er op een scooter vandoor.

Amsterdam: Moord Jack Versnel
Hardinxveld-Giessendam: Gewapende overval tankstation In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari 2006 wordt het levenloze lichaam van de 53-jarige Jack Versnel aangetroffen in het Oosterpark in Amsterdam. Hij is door extreem zwaar geweld om het leven gebracht. Mogelijk was het slachtoffer in het park voor een afspraak. Of zijn dood daarmee te maken heeft is onduidelijk. Het kan ook zijn dat Jack Versnel bij een uit de hand gelopen roof om het leven is gekomen.

Zaterdagavond 14 januari 2006 pleegt een nog onbekende man een gewapende overval op tankstation De Haan in Hardinxveld-Giessendam. De man loopt het tankstation binnen en pakt wat snoep uit het rek. Eenmaal bij de kassa blijkt hij meer zin in geld te hebben en richt een pistool op de medewerkster. Na nog wat geruststellende woorden tegen haar te hebben gezegd, loopt de overvaller met de inhoud van de kassa het tankstation weer uit.