3 e persbericht van dinsdag 21 maart 2006

Eindhoven, 21-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

In zijn woning in Geldrop is dinsdag rond 7.20 uur een man van 25 jaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 19-jarige Eindhovenaar op de Vestdijk. Dit gebeurde op 5 februari van dit jaar. Het slachtoffer trapte destijds tegen een auto die hem op de busbaan op de Vestdijk, waar hij liep, passeerde. De auto stopte. Drie mannen spraken het slachtoffer aan. Vervolgens werd hij geslagen en met een nog onbekend voorwerp in zijn hoofd gestoken. De man werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en mocht daarna naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Getuige en agent houden twee verdachten van inbraak in auto aan

Na een achtervolging zijn op de Boutenslaan dinsdag rond 13.20 uur twee Eindhovenaren van 21 en 23 jaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de verdachten inbraken in een geparkeerde auto aan de Doctor Schaepmanlaan. De verdachten vluchtten op een scooter en de getuige rende achter hen aan. Op de Doctor Schaepmanlaan werd de getuige aangesproken door een agent, die met zijn eigen auto op weg was naar het werk. De getuige is bij de agent in de auto gesprongen en samen hebben zij de achtervolging ingezet. De verdachten stopten niet toen de agent dit vorderde. In de buurt van het Ton Smitspark reden de mannen de bosjes in en vielen. Hierop renden ze weg. Echter ze werden al snel door de agent en de getuige in de kraag gegrepen. Een tas die uit de auto was gestolen, werd in de buurt van de scooter teruggevonden. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Ruim twintig bekeuringen voor niet dragen autogordel

Op de Floralaan West is dinsdag tussen 15.15 en 16.45 uur gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal werden 23 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 22 voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor het rijden met mistverlichting.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Houtse Parallelweg zijn dinsdag tussen 10.00 en 13.00 uur 653 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 39 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u.

Deurne: Politie controleert op rijden door rood

Op de Stationsstraat is dinsdag tussen 13.45 en 15.45 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden veertien bekeuringen uitgedeeld.

Milheeze: Verdachten van bedrijfsinbraak aangehouden

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie gisteren en vandaag twee mannen uit respectievelijk Handel (37 jaar) en Bakel (33 jaar) in hun woningen aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Schutsboomsestraat. Dit gebeurde in 2004 tussen woensdag 15 december 18.15 uur en donderdag 16 december 7.20 uur. Bij deze inbraak werden een digitale camera en geld gestolen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Nuenen: Tweede verdachte van ramkraak aangehouden

Na een onderzoek heeft de politie dinsdag rond 15.00 uur een 18-jarige man aangehouden in zijn woning in Eindhoven. De man wordt samen met een 19-jarige Eindhovenaar, die maandag op de Wolvendijk werd aangehouden, verdacht van het plegen van een ramkraak bij een winkel aan het Vincent van Goghplein in de nacht van zondag op maandag (zie
1e persbericht van maandag 20 maart 2006). De twee verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Son / Best: Politie rolt hennepkwekerijen op

De politie heeft dinsdag drie hennepkwekerijen in woningen in Son en Best opgerold. De stroom voor de kwekerijen werd bij alle drie de panden illegaal afgetapt. In totaal hield de politie vier mensen aan. Deze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

In een woning aan de Nieuwstraat in Son ontmantelde de politie een kwekerij met 512 planten. Twee in het pand aanwezige Eindhovenaren (22 en 55 jaar) zijn aangehouden.

Een 21-jarige bewoonster van een pand aan de Professor R. Regoutstraat werd eveneens aangehouden. Dit gebeurde nadat de agenten in de woning een hennepkwekerij met 140 planten vond. Ook in een woning aan de Loek Verstrijdenstraat was een hennepkwekerij met 95 planten aanwezig. Hier werd de hoofdbewoner (leeftijd onbekend) aangehouden. De aangetroffen hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.