Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 21 maart 2006
Betreft: College van B&W stemt in het plannen nieuwe huisvesting gemeentelijke diensten

College B&W stemt in met plannen nieuwe huisvesting gemeentelijke diensten

Sinds medio 2005 is de gemeente dinkelland, onder leiding van sbm bouwmanagement te almelo, bezig geweest met de planvorming voor twee nieuwe brandweerposten en een nieuwe gemeentewerf in dinkelland. het college van b&w heeft ingestemd met de door loman architecten bna te ootmarsum vervaardigde ontwerpen. in de ontwerpen is middels afstemming in kleur en materialisatie getracht om voor eenheid tussen de gemeentelijke gebouwen te zorgen.

De bestaande brandweerpost te Weerselo voldoet niet meer aan de huidige eisen en zal plaats moeten maken voor vervangende nieuwbouw op de huidige locatie aan de Legtenbergerstraat. Tevens zal hierin het steunpunt van de Politie worden ondergebracht.

Ook de brandweerpost te Ootmarsum voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen. De nieuwe locatie hiervoor is nog onzeker. Wel staat vast dat deze, in verband met de uitruktijden, niet kan worden gecombineerd met de nieuw te bouwen gemeentewerf op industrieterrein De Mors 4 te Ootmarsum.

De wens tot een centrale bedrijfsvoering op de gemeentewerf heeft geresulteerd in een ontwerp waarbij alle activiteiten onder één dak plaatsvinden. De stallingsgarage voor de tractiemiddelen, de werkplaatsen en het personeelsgebouw zijn geïntegreerd in het totaalplan.

Een efficiënt ontwikkelingstraject waarbij actieve bewaking van zowel investerings- als exploitatiekosten heeft plaatsgevonden onder leiding van SBM Bouwmanagement, heeft geresulteerd in een planstatus op basis waarvan binnenkort de vergunningsaanvragen zullen worden ingediend. Aansluitend zal de openbare aanbestedingsprocedure in gang worden gezet. Naar verwachting kan dan zo rond de bouwvak 2006 worden begonnen met de uitvoering van de projecten.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder dhr. Johannink op telefoonnummer 0541-854 108 of met Birgit Boode, team communicatie op telefoonnummer 0541-854 185 .


---- --