Openbaar Ministerie

Voorlichtingsmiddag parket Amsterdam

3 januari 2006

Regelmatig krijgen wij vragen van mensen of het mogelijk is om een keer een presentatie bij te wonen van een officier van justitie over zijn/haar werk. Daarom heeft het arrondissementsparket Amsterdam nu een middag georganiseerd voor belangstellenden, waarbij u de mogelijkheid heeft om zo'n presentatie bij te wonen en om vragen te stellen aan de officier van justitie. Vervolgens kunt u een zitting bijwonen om te zien hoe dit nu in werkelijkheid gaat. Als de tijd het toelaat, is het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen in het cellenblok van het gerechtsgebouw.

De middag zal zijn op donderdag 23 maart om 13.30 uur in het gerechtsgebouw te Amsterdam, Parnassusweg 220. U kunt zich voor deze middag opgeven via de e-mail: ap-adam@openbaarministerie.nl. Of u kunt bellen met de afdeling voorlichting op telefoonnummer 020 541 2300. Opgeven kan uiterlijk tot vrijdag 10 maart. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u wilt komen en wat uw contactgegevens zijn.

Bij minder dan 15 aanmelding gaat de middag niet door. De personen die zich voor de middag hebben aangemeld zullen hierover ruim van tevoren bericht ontvangen.

Mocht u belangstelling hebben in een bezoek aan het gerechtsgebouw, maar kunt u op 23 maart niet aanwezig zijn, dan is er op zaterdag 22 april een landelijke opendag van de rechtspraak, ook in het gerechtsgebouw van Amsterdam. Tijdens deze dag zullen zittingen worden nagespeeld, kunt u vragen stellen aan rechters en officieren van justitie en zal er nog veel meer te doen zijn. U bent dan ook van harte welkom. Houdt u onze website in de gaten voor meer informatie over deze opendag.