Plezier in werk debat

Cnv

Op 23 maart 2006 organiseert het CNV in samenwerking met adviesbureau Qidos, het Plezier in Werk-debat. CNV-voorzitter René Paas debatteert met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers over de combinatie van werk en privé. Op het moment dat werkgevers in hun HRM-beleid rekening houden met de levensfase van de werknemer, levert dat voor beide partijen voordelen op.

Gesteund door SZW-subsidies heeft het CNV afgelopen jaar samen met een aantal grote Nederlandse werkgevers een aantal concrete instrumenten ontwikkeld om werknemers langer, gezonder en gemotiveerder aan het werk te houden. Met de uitkomsten van dit project gaat het CNV de komende jaren aan de slag aan de CAO-onderhandelingstafels.

René Paas: 'Mensen moeten hun werk kunnen combineren met hetgeen ze belangrijk vinden in die fase van hun leven. Soms zijn dat je kinderen, of je kinderen zijn net het huis uit zijn en wil je juist van je vrije tijd genieten. Of moet je een tijdje voor iemand zorgen, iets dat ook in de meeste mensenlevens voorkomt. Het blijkt dat werkgevers die rekening houden met dit soort dingen gemotiveerdere, vitalere medewerkers hebben.'

Gebaseerd op deze instrumenten heeft het CNV een werkboek ontwikkeld, waarmee P&O'ers en de Ondernemingsraden zelf aan de slag kunnen om de situatie op de werkvloer te verbeteren. Dit werkboek wordt voor aanvang van het debat gepresenteerd.

Wil je ook bij dit debat aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar plezierinwerk@cnv.nl

Panel
René Paas (CNV voorzitter)
Anja Brink (Korpschef van Politie Noord-Holland Noord)
Han Noten (1e kamerlid PvdA)
Han Pannenkoek (OR-lid Akzo/Nobel)
Martijn de Wildt (Oprichter Qidos)

Waar en Wanneer:
23 maart 2006
Van 14.00 uur tot 17.00 uur

Locatie:
CNV Kunstenbond
Robert Kochplaats 342
3068 JD Rotterdam

Voor nadere informatie
Martin van der Linden, 030-2913735, 06-51068278