Gemeente Zoetermeer

Kunstenaars exposeren in BaZtille

omslag The book of artists Impressies uit Europese nieuwe steden

Burgemeester Jan Waaijer opent op donderdag 23 maart om 11.00 uur in BaZtille een expositie met werk van Europese kunstenaars. Tevens presenteert de burgemeester een kunstboek met werk van deze kunstenaars getiteld: "The Book of Artists. Zowel het boek als de expositie zijn het resultaat van een gezamenlijk Europees project waar kunstenaars van een aantal Europese nieuwe steden aan hebben meegewerkt. Deze steden maken deel uit van het European New Towns Platform (ENTP), net als Zoetermeer.

Expositie

De kunstwerken uit The Book of Artists zijn van 23 maart tot 2 april gratis te bezichtigen in ateliercomplex, BaZtille. Bezoekers kunnen hier van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur terecht. Deelnemende kunstenaars laten tijdens deze expositie hun werk aan het publiek zien. Bovendien kunnen geïnteresseerden de kunstwerken kopen. Een titellijst met volledige informatie over de kunstwerken is in de expositieruimte aanwezig.

Signeersessie The Book of Artists

Op vrijdag 24 maart van 12.00 tot 13.00 uur is een signeersessie georganiseerd bij de boekwinkels Paagman (Noordwaarts 212) en Ribberink (Theaterplein 47). The Book of Artists wordt gesigneerd door één van de Zoetermeerse en één van de buitenlandse kunstenaars. Het boek wordt tijdens de signeersessie gratis aangeboden. Na de signeersessie is het boek in deze boekwinkels verkrijgbaar voor een bedrag van EUR 3,95. The Book of Artists is uitgebracht in een beperkte oplage.