Amerikaanse jazztoppers jammen met Dulfer in de duinen

The tides

Amerikaanse jazztoppers jammen met Dulfer in de duinen
Donderdag 23 maart 21.00 uur: Dalton Boller, Bennie Wallace en Alvin Queen

Donderdag 23 maart wordt de lente swingend ingeleid op The Tides in Overveen. In Club Lust komt de 'fine fleur' van de Amerikaanse jazz spelen en jammen met Hans Dulfer en Bas van Lier. Jazzlovers houd je adem in, want grote namen als Dalton Boller, Bennie Wallace en Alvin Queen treden op!

Vanaf januari is er in Club Lust - onderdeel van het The Tides lifestyle concept en gelegen op het statige landgoed Duinlust - wekelijks jazz op de donderdagavonden. Er hebben al diverse grote namen opgetreden en voor veel jazzliefhebbers in de regio Haarlem is Club Lust inmiddels een donderdagavond 'hot spot'.
23 maart aanstaande gaat er iets heel bijzonders gebeuren, want dan treden er een aantal beroemde jazzmusici op. Om te beginnen tenorsaxofonist Bennie Wallace, die door de Amerikaanse jazzbladen wel als de nieuwe Ben Webster wordt neergezet, met een moderne sound die weer vergelijkingen oproept met Sonny Rollins en Eric Dolphy. Maar Bennie Wallace klinkt natuurlijk vooral als Bennie Wallace, met een 'eigen sound' waarover Hans Dulfer al zijn verrukking uitsprak in zijn boek met verzamelde columns 'Jazz in China'(1980).
Op drums kunt u Alvin Queens bewonderen, de inmiddels 55-jarige jazzlegende die als klein jongetje met zijn vader naar Harlem toog om John Coltrane te beluisteren en die als 11-jarige de kunst van drummers als Art Blakey en Max Roach afkeek in de beroemde Birdland club. Hij poetste de schoenen van Art Blakey, Ben Webster en Thelonious Monk om maar bij deze jazzgiganten in de buurt te kunnen zijn en nam al op 15-jarige leeftijd deel aan de vermaarde Manhattan nachtclub jamsessions. Queens speelde in de jaren zestig en zeventig in het Horace Silver Quintet en het George Benson Quartet en meer recent in het Oscar Peterson Quartet.
Wallice en Queens nemen de jonge, supergetalenteerde bassist Danton Boller mee naar Club Lust, zodat u zelf getuige kunt zijn van een stukje nieuwe jazzgeschiedenis. Tussentijds zullen pianist Bas van Lier en Hans Dulfer meespelen omdat deze Hollandse jazzgiganten natuurlijk graag van de unieke muzikale gelegenheid gebruik willen maken. Bent u een jazzliefhebber, dan wilt u vast 23 maart van de partij zijn. U kunt om 21.00 uur binnenlopen, maar ook aanschuiven bij het wekelijks wisselende jazzmenu (Eur 35,00 p.p.) in het boven Club Lust gelegen restaurant Downtown Duinlust. Voor dineren is reserveren gewenst: 023-510 06 51.
Donderdag 23 maart belooft een bijzondere dag te worden. Queens: 'There is nothing in the world better than being able to communicate with people through this music'!

Over The Tides
The Tides is dé plek waar u in een geweldige ambiance op adem kunt komen om uw gezondheid en vitaliteit te optimaliseren. The Tides biedt u inspanning afgewisseld met ontspanning, maar bovenal genieten.

The Tides is lifestyle! De perfecte locatie voor vergaderingen en brainstormsessies, hippe parties, kunstexposities, muziekconcerten, wining & dining in restaurant Downtown Duinlust en Club Lust. U kunt er trainen met topsporters in the state of the art Health Club en totaal relaxen in de Day Spa, waar ook gezichts- en lichaamsbehandelingen met het merk Aveda worden gegeven. Hebt u medische begeleiding nodig, dan staat het medisch team voor u klaar.

The Tides is gevestigd op het prachtige landgoed Duinlust in de Overveense duinen. Het vormt een moderne, kosmopolitische oase op een steenworp afstand van het Bloemendaalse strand en op 20 minuten afstand van Amsterdam en Schiphol. Voor meer informatie, zie www.thetides.nl