Winkel zonder kassa rukt op in Nederland

Start foundation

Rotterdam 17 maart 2006 - Ooit bedacht in de USA en in 2001 overgewaaid naar Rotterdam. Een winkel zonder kassa waar mensen met een uitkering representatieve kleding kunnen krijgen om te gaan solliciteren. Dress for Success krijgt inmiddels landelijk navolging. Na de eerste winkel in Rotterdam volgden Den Haag en Gorinchem. En het einde van de nieuwe keten is nog lang niet in zicht. Verdere uitbreiding naar Wageningen, Amsterdam, Leiden, Roermond en Tilburg staan gepland. Op 23 maart 2006 presenteert Dress for Success Nederland de succesformule in het Aboriginal Art museum te Utrecht.

Dress for Success zorgt voor een complete outfit. Van maat 34 tot maat 54, voor ieder type. En alles is gratis. De kleding en accessoires komen binnen van andere werkende vrouwen of mannen of bedrijven zoals: Fortis Bank, UWV Amsterdam, Kennedy en van der Laan advocatenkantoor te Amsterdam, Otto Home- shopping, Modecentrum Almere etc.

Dress for Success Rotterdam startte in 2001 als een vrijwilligersproject. Inmiddels heeft de organisatie zich een positie verworven in het veld van reïntegratie en armoebestrijding. En zijn in totaal 3 winkels in Nederland te vinden. Start Foundation, een onafhankelijk maatschappelijke investeerder die projecten en bedrijven financiert om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen, financiert de uitrol van de formule. Verder krijgt de winkelketen steun van Fortis Foundation, Porticus en Miss Etam. Ongeveer 500 mensen werden door de Dress winkels al in de kleren gestoken. Meer informatie over de uitrol van het project zal toegelicht worden op de speciale presentatie 23 maart te Utrecht.