Oxfam Novib-debat over toekomst OS

Oxfam novib

Persuitnodiging

Sprekers: Minister Agnes van Ardenne, Herman Tjeenk Willink, Kumi Naidoo, Mary Robinson en Sylvia Borren

Oxfam Novib-debat over toekomst OS

Geachte redactie,

Na de festiviteiten in verband met het 50 jarig jubileum en de onthulling van de nieuwe naam Oxfam Novib, is het tijd om de toekomst van ontwikkelingssamenwerking te verkennen. Precies vijftig jaar na haar oprichting op 23 maart 1956, organiseert Oxfam Novib een debat over een rechtvaardige wereld, zonder armoede. Aan de orde komen de rollen van de (Nederlandse) overheid, het maatschappelijk middenveld, de mondiale burgerbeweging in wording en die van mondiale instituties als VN en WTO. Oxfam Novib legt op deze middag haar visie voor de komende vijf jaar voor aan een aantal prominenten.

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne zal spreken over de coherentie in het Nederlandse beleid en de verhouding tussen Nederland en Europa. Vice-voorzitter van de Raad van State Herman Tjeenk Willink belicht de positionering van het Nederlands maatschappelijk middenveld en het spanningsveld tussen overheidsfinanciering en behoud van autonomie.
Kumi Naidoo, voorzitter van de Global Call to Action Against Poverty (GCAP) vertelt over de actieve burgerbeweging en democratie in de GCAP beweging. Mary Robinson is voormalig Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN en ere-voorzitter van Oxfam International. Zij geeft haar visie op mondiale systemen zoals de VN en WTO, en vertelt hoe een mondiale democratie kan worden vormgegeven.

Algemeen directeur Sylvia Borren van Oxfam Novib zal het debat samenvatten en conclusies trekken.
Na afloop is er een borrel.

De bijeenkomst wordt gehouden op:
Donderdag 23 maart 2006, van 14.30 tot 17.00 uur,
in
de Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12, Den Haag.

U bent van harte welkom.

Voor nadere informatie, aanmelding en/of interviews met een of meer sprekers kunt u zich wenden tot ondergetekende.

Wij hopen op uw komst.

Met vriendelijke groet,

Paul van Tongeren
Persvoorlichting Oxfam Novib
Tel 070 3421 644 of 06 51573683
e-mail: paul.van.tongeren@oxfamnovib.nl