Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 20 maart 2006

Feestelijke ingebruikname speeltorens basisschool De Vlindervallei

Onlangs is op beide locaties van de Openbare Basisschool De Vlindervallei aan de Van Galenstraat en Zuiderkruis een speeltoren geplaatst. De speeltorens konden worden aangeschaft met geld uit eigen inzamelingsacties van de school, een bijdrage uit het buurtbudget en een subsidie van 11.000 euro van de gemeente. De speeltorens zijn een aanwinst voor de schoolpleinen die ook na schooltijd in de wijk Kruiskamp Koppel waardevolle speelplaatsen zijn.

Op 23 maart neemt wethouder Gerda Eerdmans van Onderwijs samen met de leerlingen van de Openbare Basisschool De Vlindervallei de nieuwe speeltorens in gebruik. U bent daarbij van harte welkom.

Datum: 23 maart 2006
Tijd: 13.30 uur
Locatie: Openbare Basisschool De Vlindervallei, locatie Zuiderkruis

Kruiskamp Koppel in ontwikkeling
In de buurt van de school worden momenteel nieuwe eengezinswoningen en appartementen gebouwd. De gemeente hoopt dat daarmee de wijk meer autochtonen zal trekken en de school nieuwe leerlingen. Het bieden van goede (speel)voorzieningen draagt daaraan bij. Naast de bouw van woningen wordt hard gewerkt aan het omvormen van de schoolgebouwen tot brede schoolvoorzieningen met peuterwerk en naschoolse activiteiten.

Informatie:
Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de gemeente Amersfoort, sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl. Jan van Sprang, adjunct directeur OBS De Vlindervallei, locatie Zuiderkruis, 033 470 12 02, vlindervallei@zonnet.nl.

---- --