Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor live op Sport1

Op donderdag 23 maart a.s. is live de darts-kraker tussen Raymond van Barneveld en wereldkampioen Phil Taylor in Bournemouth op Sport1 te zien (vanaf 21.00 uur). Raymond van Barneveld (Den Haag, 1967) is Nederlands meest succesvolle darter aller tijden en maakte in februari zijn overstap bekend van de BDO (British Darts Organisation) naar de PDC (Professional Darts Corporation). De PDC is de bond waarin de beste darters ter wereld uitkomen. Eén van de belangrijkste redenen van Van Barneveld om over te stappen naar de PDC is om de strijd aan te gaan met Phil Taylor. De wedstrijd van donderdag a.s. is de eerste confrontatie in de Holsten Premier League Darts tussen beide spelers. Alle wedstrijden van dit toernooi worden in Nederland rechtstreeks uitgezonden op Sport1.

In de Holsten Premier League Darts komen 's werelds beste zeven darters tegen elkaar uit. De wedstrijden worden gespeeld op diverse donderdagavonden van februari tot mei. Raymond van Barneveld neemt het op tegen Phil Taylor, Roland Scholten, Colin Lloyd, Peter Manley, Ronnie Baxter en Wayne Mardle. Er is £167.5000 aan prijzengeld te verdelen, waarvan £50.000 voor de winnaar.

Kijkers kunnen Sport1 ontvangen via een abonnement bij hun kabelbedrijf of satellietprovider. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een uitgebreid aanbod aan live-topsport, zoals de belangrijkste voetbalcompetities van Europa (Engels, Spaans, Italiaans, Duits, Portugees, Schots en Frans voetbal), evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup, Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions League) en het WK-voetbal. Daarnaast komt een groot aantal andere sporten aan bod. Op wedstrijddagen kan de zender tot maximaal acht kanalen worden uitgebreid, zodat de kijker zelf beslist welke wedstrijd hij volgt. Website: www.alleenopeen.tv

Neem voor meer informatie of voor fotomateriaal contact op met: chellomedia, Corporate Communications
Bert Holtkamp
Tel: + 31 (0)20 778 9447
GSM: + 31 (0)6 5538 0594
E-mail: communications@lgi.com