Time : 11:19:39
Date : 22 March 2006
Sender Name: Koning Boudewijnstichting - Fondation Roi Baudouin

Uitnodiging

persconferentie ADHD van de Koning Boudewijnstichting "Een pleidooi voor gedeelde zorg"

Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 maart van 14.00 tot 15.00 uur in de Raadzaal van de Koning Boudewijnstichting, Brederodestraat 21 te 1000 Brussel.

De Koning Boudewijnstichting heeft zopas een 15 maanden durend participatietraject afgerond dat àlle partijen aan het woord bracht die direct betrokken zijn bij ADHD. Deze vernieuwende dialoogdagen leverden veel vragen, antwoorden, voorstellen en adviezen op, die uiteindelijk werden getoetst aan de standpunten van beleidsmakers en stakeholderorganisaties.

De persconferentie geeft van dit alles relaas en presenteert meteen ook de brochure ADHD, een pleidooi voor gedeelde zorg. Dit trajectverslag verstrekt duiding bij de problematiek en bij de bekommernissen en wensen van de deelnemers. Daarbij komt onder meer tot uiting dat er meer aandacht dient te gaan naar snelle herkenning van ADHD en goede begeleiding door multidisciplinaire teams. Een knelpunt is echter dat degelijke zorg duur is en voor sommige gezinnen zelfs niet haalbaar. Ook ondersteuning van de ouders is aan de orde. En de vraag rijst eveneens of de scholen, zelfs met hun recentste zorgbeleid, de nieuwe ontwikkelingen wel altijd kunnen volgen? De voorgestelde publicatie besteedt aandacht aan 'good practices' en 'ideeën in wording' om beter om te gaan met ADHD. Daarnaast wordt stilgestaan bij de soms verrassende resultaten van de bevraging binnen de zorgsector die het Centrum ZitStil in opdracht van de Stichting organiseerde.

Samen met alle betrokkenen hoopt de Koning Boudewijnstichting dat het participatietraject, de sectorbevraging en de rapporten daarvan een grensverleggend effect zullen hebben op de benadering van ADHD en de verdere reflectie zullen bevorderen. Tijdens de persconferentie geeft Inge Vervotte, Vlaams minister van
Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, alvast een eerste reactie.

De Stichting hoopt op 23 maart ook met u van gedachten te kunnen wisselen over deze problematiek en maakt aan het eind van de persconferentie bovendien tijd voor interviews met diverse betrokkenen.

Perscontact:
Peter Thesin
Thesin.p@kbs-frb.br
Tel +32-2-549 02 56 - GSM +32-478-31 20 27
Brederodestraat 21 B-1000 Brussel
www.kbs-frb.be

URL: http://www.kbs-frb.be