Nuon

PERSBERICHT

Trend: 85% van nieuwe particuliere klanten kiest voor het vastzetten van stroomprijs

Nuon biedt klanten 5 jaar prijszekerheid

Amsterdam, 23 maart 2006 - Energieonderneming Nuon biedt particuliere klanten vanaf 1 april a.s. een nieuwe stroomproduct: VastePrijsStroom voor 5 jaar. Hiermee speelt Nuon in op de toegenomen vraag van klanten naar meer prijszekerheid. Bij de keuze voor een nieuw product kiest nu ruim 85% van de particuliere klanten voor Nuon VastePrijsStroom. In 2004, een jaar na de introductie van het product, lag dit percentage nog op 40% procent. In de zakelijke markt is dit product deze maand al geïntroduceerd.

De toegenomen vraag in de zakelijke en particuliere markt laat zien dat klanten prijszekerheid belangrijker vinden dan het kiezen voor de laagste prijs van dat moment.

Niet alleen geeft 85% van de nieuwe particuliere klanten de voorkeur aan prijszekerheid. Ook kiest 90% van hen voor de maximale periode van drie jaar als zij het leveringstarief vastzetten. Nuon speelt in op de wensen van de particuliere en zakelijke klanten door nu ook een vaste prijs aan te bieden voor 5 jaar. De particuliere klant kan daarbij kiezen uit twee soorten stroom: gewone stroom (VastePrijsStroom) en 100% schone stroom uit wind en zon (VastePrijsNatuurStroom).

Product met prijszekerheid
In 2003 was Nuon de eerste energieonderneming die het product VastePrijsStroom introduceerde voor particulieren. Dit product voorziet in de behoefte van klanten die zekerheid willen over hun energie-uitgaven. Voor gas zijn er vasteprijstarieven voor 1, 2 en 3 jaar. Of het gunstig is om voor een vast tarief te kiezen valt niet te zeggen. Wel is het zo dat particuliere klanten die bij de introductie van het product in april 2003 hun stroomprijs hebben vastgezet, momenteel een tarief betalen dat 35% lager ligt dan het huidige variabele tarief.

Ook voor ondernemers
Ook ondernemers met een verbruik lager dan 6GWh kunnen de leveringsprijs voor elektriciteit voor 1, 2, 3 en nu ook voor vijf jaar vastzetten. De introductie van dit product vond deze maand plaats. De eerste vijfjaarscontracten zijn deze week afgesloten.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.

De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.

Bijlage: infographic 'Kostenvoordeel voor consumentenklant met vasteprijsstroom' > (opvragen bij afzender)



Nuon