Gemeente Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht 23 maart 2006 060323R

Nijmegen voelt zich veiliger

Nijmegenaren voelen zich veiliger dan vier jaar geleden. Dat blijkt uit de Integrale Veiligheidsmonitor die maandag 27 maart wordt gepresenteerd. In dit onderzoek naar veiligheidsgevoelens en feitelijke (on)veiligheid is zowel naar de verschillende wijken als naar verschillende veiligheidsthema's gekeken.

In de rapportage zijn een groot aantal veiligheidsthema's in kaart gebracht. Dat varieert van het aantal inbraken en autokraken, tot het voorkomen van intimidatie en burenruzies, maar ook het aantal verkeersongevallen.

Daarnaast is ook gekeken naar het gevoel van veiligheid, zowel in de wijk als in de stad.

Alle onderwerpen zijn stadsbreed en per wijk onderzocht. Uit de rapportage blijkt dat de veiligheidsproblemen en -gevoelens per wijk verschillen. In de presentatie zal burgemeester Ter Horst van Nijmegen aangeven hoe zij hier in de toekomst mee om wil gaan.

De presentatie begint om 11.45 uur in de Gebroeders van Limburgzaal in het stadhuis. De presentatie wordt gegeven door burgemeester Guusje ter Horst en onderzoeker Paul van Oostveen, van Oostveen Beleidsonderzoek en Advies.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 024-3292379