Politie Hollands Midden

Datum: 23 maart 2006

Hillegom Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op donderdag 23 maart rond 02.00 uur op de Leidsestraat een 26-jarige automobilist uit Hillegom. De controle volgde nadat gezien werd dat de automobilist zonder verlichting reed. Bij het aanspreken van de man werd al snel duidelijk dat er drank in het spel was. Hij werd dan ook aangehouden waarna een ademanalyse aan het bureau volgde. De uitslag daarvan was 640 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Voorhout Mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van een 13-jarige jongen uit Voorhout. De jongen fietste op dinsdag 21 maart rond 17.45 uur over de Abtsspoelweg toen hij door twee jongens op een fiets ingehaald werd. In het voorbijgaan spuwde de jongens in de richting van de jongen. De Voorhouter fietste door maar werd even later weer door de jongens bespuwd. De Voorhouter spuwde daarop terug waarop de jongens hem bij zijn jas pakte. Eén van de jongens sloeg hem vervolgens, dit gebeurde vlak bij de rotonde bij het zwembad Poelmeer. De Voorhouter kon op een gegeven moment weg komen en is naar huis gefietst. In overleg met zijn ouders heeft hij aangifte gedaan bij de politie. Tijdens het voorval zijn er mensen voorbij gefietst. De politie is op zoek naar deze mensen, mogelijk dat zij meer kunnen vertellen over de twee verdachten. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met het politieteam van Oegstgeest, via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Politie houdt verdachte van diefstal autospiegels aan

De politie hield op woensdag 22 maart rond 22.55 uur op het Maansteenpad een 27-jarige man uit Leiden aan. De aanhouding volgde na een uitgebreide zoekactie door de politie naar drie mannen die bezig waren geweest om twee buitenspiegels van een aan de Vondellaan geparkeerde auto af te breken. Bij één was dit gelukt. Dit werd gezien door een getuige die onmiddellijk 1-1-2 belde. De politie ging direct met meerdere politieauto's op zoek naar de mannen. Nabij het fietstunneltje aan het maansteenpad kregen agenten de drie in het zicht. Bij het zien van de politieauto stoven ze uiteen en reden hard weg op hun fiets. De politie zette de wijk af en doorzocht deze. Dit leverde één aanhouding op. Naar de andere twee is de politie nog op zoek. De verdachte is ingesloten.

Leiderdorp Openlijk geweld Op woensdag 22 maart, omstreeks 15.20 uur, heeft er een vechtpartij plaatsgevonden op de Leidsedreef. Bij de vechtpartij waren twee partijen betrokken. Een 21-jarige en een 18-jarige man samen met een 51-jarige en 18-jarige vrouw, allen uit Den Haag, tegen een nog onbekende groep van ongeveer 5 mannen in de leeftijd van 20 jaar. De aanleiding van de ruzie is nog onbekend. De politie heeft aangifte opgenomen van de twee mannen en twee vrouwen uit Den Haag. Op de 18-jarige vrouw na waren zij allemaal gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de verdachten.

Boskoop Aanhoudingen na beroving De politie heeft na een beroving die plaatsvond op zondag 5 maart, omstreeks 04.00 uur, een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de daders. De benadeelde, een 48-jarige man uit Boskoop, werd door twee jongens op de Valkenhorst beroofd van zijn geld. Hij was de twee jongens voor een bar tegengekomen en een stuk met hen mee gelopen op weg naar huis. Op de Valkenhorst keerde één van de jongens tegen zich en duwde en sloeg hem en pakte zijn geld weg. De Boskoper wist de jongen vast te pakken, waarop de andere jongen hem trapte. Vervolgens zijn de twee jongens er vandoor gegaan. De Boskoper deed aangifte bij de politie en kon een duidelijk signalement van de verdachten geven. De politie heeft op dinsdag 21 maart een 16-jarige jongen uit Boskoop aan kunnen houden en op woensdag een 19-jarige jongen uit Den Haag.

Gouda 15-jarige aangehouden voor poging beroving De politie heeft op woensdag 22 maart, omstreeks 16.50 uur, een 15-jarige meisje uit Gouda aangehouden. Het meisje wordt ervan verdacht even daarvoor een 21-jarige vrouw uit Gouda gepoogd beroofd te hebben van haar tas. De vrouw liep over de Plaswijckweg toen zij door een meisje op een fiets werd ingehaald. Het meisje trok vervolgens aan haar handtas die de vrouw in haar hand had. De vrouw hield de tas stevig vast waardoor de beroving mislukte. Zij belde direct de politie die op basis van het signalement het meisje aan kon houden. De ouders van het meisje zijn op de hoogte gesteld en het meisje is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort, mogelijk dat het meisje voor meerdere berovingen verantwoordelijk is.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --