AutoRai

Forester AWD wint 'topklasse' in betrouwbaarheid

(3/23/2006)
Voor kenners is het geen verrassing meer: Subaru scoort voortreffelijke resultaten in onderzoeken wereldwijd. Dit kreeg onlangs weer eens vervolg door de betrouwbaarheidscijfers in de prestigieuze statistieken van het Autobild TÃV Auto-Report 2006. De Subaru Forester AWD komt als meest betrouwbare auto uit de bus na evaluatie van 7,6 miljoen controlepunten bij 200 verschillende automodellen die 3 tot 11 jaar oud zijn.
Na de Legacy (1999) en de Justy (2001) is de Subaru Forester nu de overtuigende winnaar in de âtopklasseâ van de meest betrouwbare autoâs in het jaarlijkse Auto-Report van het Duitse equivalent van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en het Britse Ministry of Transport. Slechts 3,0 procent van de in Duitsland geregistreerde Foresters tot drie jaar oud vertoonde een mankement en een âongekendeâ 78,8 procent van alle Foresters vertoonde bij de eerste (verplichte) TÃV-keuring na drie jaar geen enkel mankement. âZo zien winnaars eruitâ, aldus de heren keurmeesters van het gerenommeerde instituut.

De Subaru Legacy AWD is volgens de Duitse autoriteiten een âgoed bewaard talentâ, omdat het een auto is âdie zich in de keuringsstations even discreet opstelt als op de openbare wegâ. De Legacy AWD eindigde op een eerbiedwaardige 7^e plaats met een score van slechts 3,8 procent, terwijl het totaalresultaat met een stijging van 0,2 procent wijst op een toename van het totaal aantal gebreken bij autoâs in het algemeen.

Dat Subaru zich onttrekt aan deze negatieve trend, komt omdat Subaru zichzelf reeds vele jaren achtereen enorm hoge kwaliteitseisen oplegt en de naleving van deze eisen intern voortdurend en op alle niveaus controleert.

BedrijfsautoRAI.nl