Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 maart 2006

Nog 189 dagen tegoed

Enschede

Surveillerende politieagenten zagen woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Brinkstraat in Enschede een auto rijden. Bij navraag bleek de auto niet verzekerd te zijn. De bestuurder parkeerde de auto waarna de agenten hem aanspraken. Het bleek te gaan om een 45 jarige Enschedeër, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs en bovendien nog 189 dagen hechtenis tegoed had. De agenten hielden de 45 jarige man aan. Hij krijgt proces-verbaal en is opgesloten. (06-036453)

Veel bekeuringen bij verkeerscontroles

Enschede

Woensdag 22 maart hield de politie op diverse locaties in Enschede verkeerscontroles. In totaal werden 137 bestuurders bekeurd.

Van 14.30 tot 18.00 uur werd gecontroleerd aan het Mooienhof, de Langestraat en de J.J. van Deinselaan. Aan het Mooienhof werd gecontroleerd op het gebruik van autogordels. 3 bestuurders droegen geen gordel en werden bekeurd. Op de Langestraat controleerde de politie op het fietsen in het voetgangersgebied. 55 fietsers reden in het voetgangersgebied en kregen proces-verbaal. De controle op de J.J. van Deinselaan was met name gericht op bromfietsers. 13 bromfietsers werden voor diverse feiten bekeurd onder meer wegens een te hoog vermogen en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat. Ook werden 5 automobilisten bekeurd voor diverse verkeersovertredingen waaronder het niet dragen van een gordel.

Van 19.00 tot 21.00 uur werden fietsers gecontroleerd op het H.J. van Heekplein, de Hengelosestraat en de Kuipersdijk. De aandacht was gericht op de verlichting van de fietsen. 61 fietsers hadden de verlichting van hun voertuig niet in orde en werden hiervoor bekeurd. (06-036447)

Motor uit schuur gestolen

Aadorp

In de avond/nacht van woensdag 22 op donderdag 23 maart werd uit een schuur van een woning aan de Bruglaan in Aadorp een motor gestolen. Het gaat om een zilverkleurige Honda, type CBR 900, met kenteken ML-RX-84. De dader(s) hebben de garage opengebroken en is (zijn) er vervolgens met de motor vandoor gegaan. Eigenaar van de motor is een 58 jarige man uit Aadorp. Hij deed inmiddels aangifte. (06-036507)

Winkeldieven opgepakt

Hengelo

Woensdagmiddag 22 maart omstreeks 17.15 uur meldde personeel van een winkel aan Het Plein in Hengelo dat twee mannen in de winkel waren aangehouden op verdenking van poging diefstal. Een medewerker had gezien dat een van de mannen iets uit een stelling wegpakte en elders deponeerde. Even later werd het (nog onbekend) artikel weer weggepakt terwijl de andere man op de uitkijk stond. Personeel sprak de mannen aan en vroeg hen mee te lopen waarna een van hen iets in een stelling gooide. Terwijl de twee verdachten in een ruimte zaten te wachten op de komst van de politie, gooide een van hen weer iets weg , hetgeen later een dummy telefoon bleek te zijn die eerder die dag uit een andere winkel aan Het Plein gestolen was. De politie hield de twee verdachten, een 35 jarige man uit Geesteren en een 43 jarige man uit Almelo, aan. Beiden zijn in verzekering gesteld en zullen gehoord worden. Nader onderzoek volgt. (06-036471)

Vrouw met geweld beroofd

Oldenzaal

Dinsdagmorgen 21 maart liep een 20 jarige vrouw uit Oldenzaal op de parkeerplaats aan het Stationsplein in Oldenzaal. Zij liep in de richting van het perron toen een man haar tegemoet kwam lopen. Bij het passeren begon de man haar plotseling te trappen en te slaan. Hij trok een ketting van haar nek en sloeg haar vervolgens nog een aantal keren. Opeens stopte hij en liep weg. De ketting raakte beschadigd maar is weer terug bij de vrouw omdat de man deze bij het weglopen liet vallen. De man liep de Stationsstraat in en ging in de richting van de Spoorstraat. De 20 jarige vrouw liep diverse verwondingen op. Zij heeft op meerdere plaatsen blauwe plekken en krabwonden in het gezicht maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. Het signalement van de dader is als volgt: een man met licht getinte huidskleur, ongeveer 30 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.80 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en donker licht golvend haar tot in de nek. De man droeg een groen/grijs mutsje, een sportief kort zwart jack en zwarte sportschoenen. De afdeling Oldenzaal van de politie Twente komt graag in contact met eventuele getuigen. Zij worden verzocht zich aan het bureau te melden of telefonisch contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (06-036436)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --