Politie Drenthe

donderdagmorgen

Assen, 23-03-2006

Stagiair veroorzaakt verkeersongeval

NIEUW DORDRECHT - Een 17 jarige bestuurder van een tractor met kiepwagen heeft woensdagmiddag op de kruising Phileas Foggstraat / Oranjedorpstraat een aanrijding veroorzaakt toen hij met zijn 25 ton wegende combinatie het rode verkeerslicht negeerde. De jongen werkt als stagiair bij een maatschap in Erica en was via zijn school in het bezit gekomen van een tractorrijbewijs. Een 40 jarige automobilist botste midden op de kruising met zijn auto op de tractorcombinatie. Er moest een andere tractor van het bedrijf aan te pas komen om de kruising weer vrij te maken. 06125112.

Met brommobiel op N375

MEPPEL - De politie heeft donderdagmorgen vroeg een 16 jarige bestuurder van een brommobiel bekeurd omdat hij met zijn vehikel bij Meppel over de N375 reed. Op die weg geldt een rijverbod voor bromfietsers. 06125286

Ramkraak bij bedrijf automaterialen

ASSEN - Tot nu toe onbekende inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag bij een ramkraak bij een bedrijf in automaterialen aan de Industrieweg in Assen, voor zover nu bekend, een aantal momentsleutels en een paar doppendozen met ratelsets gestolen. Om in het pad te komen is de toegangdeur waarschijnlijk met volle vaart geramd door een auto. De technische recherche van de politie heeft onderdelen van de gebruikte auto veiliggesteld. 06125266

Politie ontmantelt wietplantage

MEPPEL - De politie heeft woensdagmorgen in samenwerking met de energieleverancier een wietplantage ontmanteld die was gevestigd op de zolder van een woning aan de Jan Steenstraat in Meppel. De apparatuur is in beslag genomen en de 196 planten zijn vernietigd. De 37 jarige bewoner ontkende dat hij eigenaar was van de plantage. Hij zei ook niets te weten van het illegaal aftappen van stroom.

Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. 06125048

Politie houdt man aan wegens mishandeling

HOOGEVEEN - de politie heeft woensdagmiddag aan de Schutstraat in Hoogeveen een 49 jarige man aangehouden die er van wordt verdacht een 39 jarige man uit Hoogeveen te hebben mishandeld met een schaar.

Beide mannen hadden een geschil over de aankoop van een bedrijf. Volgens de voormalige eigenaar zou een gedeelte van de inventaris niet bij de koop zijn inbegrepen. Dat werd betwist door de huidige eigenaar. Volgens het slachtoffer zou de vorige eigenaar hem te lijf zijn gegaan met een schaar. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn gezicht en is voor onderzoek naar het Bethesda ziekenhuis gegaan. De 49 jarige verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. 06124974

30 X proces verbaal bij verkeerscontrole

EMMEN - De politie heeft woensdagavond bij een verkeerscontrole op diverse locaties in Emmen

30 weggebruikers bekeurd. 235 automobilisten hebben moeten blazen. Geen van hen zat met teveel drank op achter het stuur.

6 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de verplichte autogordel niet droegen; 8 automobilisten konden hun rijbewijs niet tonen en 10 automobilisten reden te snel. Verder zijn er nog bekeuringen uitgedeeld voor zaken als, het rijden zonder kentekenplaat op de aanhangwagen, het rijden zonder fietsverlichting en het rijden zonder geldige apk. 06125165.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting voor tot donderdagmiddag 16.30 uur. Daarna neemt collega Roel Hallink (0651 - 528156) het perspiket over.

Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken: 0592-361280. Voor de dagelijkse persvoorlichting krijgt u automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.