Persberichten district Heuvelrug, 09.45 uur

Utrecht, 23-03-2006

Weigering ademtest

VEENENDAAL Een 38-jarige automobilist uit Rhenen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden omdat hij weigerde mee te werken aan een eerste blaastest op straat. Op het politiebureau verleende hij evenmin medewerking aan de ademanalyse.

Agenten zagen de man omstreeks 02.45 uur vol gas een fietspad oprijden bij de Trommelaar in Veenendaal. Bij het Prins Willem Alexander-park ging de bestuurder ineens vol op de rem. De agenten sommeerden de man om uit te stappen. Dat deed hij ook, maar dat ging gepaard met veel gedoe. Ook de drie andere inzittenden werkten niet zonder meer mee.

De man uit Rhenen bleef obstinaat gedrag vertonen. Uiteindelijk leverde hem dat processen-verbaal op voor weigering van de ademtest en belediging van politiemensen. Verder kreeg hij bekeuringen voor rijden op een fietspad en weigeren van de blaastest op straat. De man bleek verder nog vijf boetes open te hebben staan van in totaal 239 euro. Die werden door zijn vrienden betaald. Daarna kon de man weer vertrekken.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Een 25-jarige inwoner van Nuth is in de nacht van woensdag op donderdag in Veenendaal betrapt op rijden onder invloed.

De agenten zagen hem omstreeks 00.50 uur rijden op De Monding. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 290 ug/l. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt.

Roodlichtcontrole

VEENENDAAL De politie heeft woensdagmiddag op de Industrielaan een roodlichtcontrole gehouden tussen 16.45 en 17.15 uur. Daarbij werden drie bekeuringen uitgeschreven. Ook kreeg een weggebruiker een bekeuring omdat hij niet de aangegeven rijrichting volgde.

Snelheidscontrole

RENWOUDE Op de Dorpsstraat heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden tussen 11.45 en 14.00 uur. Van de 1395 voertuigen die in die tijd passeerden, reden er 67 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 75 kilometer per uur waar maximaal 50 mag worden gereden.