Persberichten district Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 23-03-2006

Controle op snelheid

BENSCHOP Tussen 06.30 en 08.10 uur hield de politie woensdagmorgen een snelheidscontrole op het Benedeneind zuidzijde. In totaal werden 17 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur.

Gestolen fiets

IJSSELSTEIN Zonder slot en kettingkast viel een 17-jarige jongen uit IJsselstein op toen hij over de Televisiebaan fietste. Een surveillerende agent hield de jongen woensdag omstreeks 15.50 uur staande. Na controle bleek dat aangifte van diefstal van de fiets was gedaan. De jongen is aangehouden op verdenking van heling of diefstal en op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bromfietscontrole

IJSSELSTEIN Woensdagmiddag heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de Televisiebaan. In totaal werden 26 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Dit resulteerde in zeven bekeuringen voor een te hoge constructiesnelheid, drie voor het gebruik van een oranje plaatje terwijl dat geel moest zijn en nog eens acht bekeuringen voor te veel geluid, geen certificaat of verzekering. Twee automobilisten kregen een boete omdat zij hun APK hadden laten verlopen.

Autokrakers aangehouden

VIANEN Omdat de politie de afgelopen weken meerdere aangiftes ontving van inbraken uit autos op de Prins Bernhardstraat, besloot zij daar een onopvallende actie te houden. Om 20.30 uur was het raak. Twee mannen, van 36 en 37 jaar oud en uit Amsterdam, liepen een rondje over het parkeerterrein en openden de kofferbak van een auto. Kort hierna zagen de verdachten de agenten en nam één van hen de benen. Hij kon alsnog worden aangehouden. Ook de ander moest mee naar het politiebureau, waar het tweetal is ingesloten. De 26-jarige man bleek bij zijn fouillering nog een wikkel met vermoedelijk cocaïne in bezit te hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Graffiti

HOUTEN Een 16-jarige jongen uit Houten is in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van graffiti spuiten. Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie de melding dat bij de sporthal aan de Kruisboog een groepje jongeren was gezien en dat één van hen de muur aan het bespuiten was. Op de Kokermolen troffen agenten de groep aan, waaronder één jongen die aan het opgegeven signalement voldeed en verf op zijn handen had. Hij is aangehouden, verhoord en aan zijn ouders overgedragen.

Gestolen scooter

NIEUWEGEIN - Twee jongens, een 16-jarige uit Utrecht en een 17-jarige Nieuwegeiner, zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden omdat zij met een gestolen scooter op straat liepen. Omstreeks 02.15 uur zagen surveillerende agenten het tweetal lopen op de Zuidstedeweg. De agenten reden achter de jongens aan en zagen hen vervolgens lopen op de Weverstede. De scooter, zonder slot en verzekeringsplaatje, hadden ze op de loopbrug laten liggen. Het tweetal is aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Hun ouders zijn ingelicht.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Woensdag hield de politie een 27-jarige vrouw uit Nieuwegein aan voor het overtreden van de opiumwet en diefstal van stroom.

Omstreeks 08.00 uur stelde de politie een onderzoek in een woning aan de Bogenburg in. In een van de slaapkamers was een hennepkwekerij met bijna 200 planten ingericht. Diefstal van stroom werd geconstateerd. Alle planten en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen. De vrouw die zich in de woning bevond is aangehouden en verhoord. Nadat proces-verbaal tegen haar is opgemaakt, is zij weer in vrijheid gesteld.