Persberichten districten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 23-03-2006

Drie jongens aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT De politie heeft drie jongens aangehouden omdat zij ervan verdacht worden betrokken te zijn bij het plegen van een winkeldiefstal.

Op vrijdag 3 februari namen drie jongens ruim 200 euro uit een kassa van een winkel aan de Beneluxlaan mee. De politie startte een onderzoek en hield donderdagmorgen de derde verdachte - een 17 jarige jongen uit Utrecht aan. Al eerder werden naar aanleiding van een uitzending van Bureau Hengeveld op 21 en 22 maart twee 15-jarige jongens aangehouden voor de diefstal. De politie onderzoekt nog wat ieders aandeel is geweest.

Straatroof

DE MEERN - Op de Oudenrijnsingel vond woensdagmiddag een beroving plaats waarvan een jongen het slachtoffer werd.

Een 13-jarige jongen uit De Meern liep omstreeks 17.30 uur over de Oudenrijnsingel. Plotseling werd zijn mobiele telefoon uit zijn handen getrokken door een onbekende jongen. De verdachte rende weg in de richting van de Meentweg.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Het signalement van de verdachte luidt: jongen, getinte huidskleur, ongeveer 16 jaar oud en had half lang zwart haar. Hij was gekleed in een bruine lederen jas met een bontkraag en droeg een blauwe spijkerbroek. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Overval op woning

UTRECHT Woensdagmorgen vond een overval plaats op een woning aan de Jan Pieterszoon Coenstraat waarbij een man gewond raakte.

Omstreeks 11.00 uur stonden twee mannen voor een woning aan de J.P Coenstraat. De mannen belden aan en konden de 80-jarige bewoner uit Utrecht overtuigen van het feit dat zij naar de elektra in de woning moesten kijken. Eenmaal in de woning veranderde de sfeer en werd het slachtoffer bedreigd. De mannen bleken overvallers en vroegen de bejaarde man om geld. Hierbij werd geweld gebruikt. Uiteindelijk vertrokken de overvallers met een onbekend geldbedrag.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Heeft u informatie over deze gewelddadige overval, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding dat een bestuurder met zijn voertuig stilstond op de vluchtstrook van de Rijksweg A 27 in de richting van Breda, ter hoogte van het knooppunt Rijnsweerd. Ter plaatse troffen agenten een 44-jarige man uit Papendrecht aan. De man gaf aan onwel geworden te zijn omdat hij verdovende middelen had gebruikt. Hij werd naar het UMC Utrecht overgebracht voor onderzoek maar mocht later op de avond naar huis. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur opgelegd.