Gemeente Groningen

woensdag 22 maart:
Verbeteringen gemeentelijke website werpen vruchten af

De website van de gemeente Groningen is op de ranglijst van Overheid.nl Monitor gestegen van de 29e naar de 12de plaats. De flinke stijging komt doordat de gemeente in 2005 diverse verbeteringen heeft doorgevoerd op de gemeentelijke website en het eLoket. In het oog springend daarbij zijn de mogelijkheden om te betalen via Internet en de invoering van DigiD (digitale legitimatie). Ook is in de nieuwe layout van de gemeentesite (http://gemeente.groningen.nl) de informatie meer thematisch bij elkaar geplaatst.

Om de dienstverlening voor de inwoners van Groningen steeds verder te kunnen verbeteren peilt de gemeente al enige jaren de digitale, telefonische en schriftelijke bereikbaarheid. Ook vraagt de gemeente de inwoners mee te denken over mogelijke verbeteringen. Zo hebben stadjers via het digitale stadspanel Groningen een bijdrage geleverd aan het vernieuwen van de vormgeving en inhoud van de gemeentelijke website. In 2006 zal de tevredenheid over de gemeentelijke website regelmatig worden gemeten.

Advies Overheid.nl
In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties houdt Advies Overheid.nl de ontwikkeling van websites van gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries periodiek bij. Er wordt gemeten op gebruiksvriendelijkheid, transparantie, interactiviteit en actualiteit, dienstverlening, gepersonaliseerde dienstverlening, en toegankelijkheid. Groningen scoort vooral goed op gebruiksvriendelijkheid, transparantie, interactiviteit en actualiteit.

De ranglijst vindt u online op:
http://advies.overheid.nl/continu/gemeente/

foto van krokus

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 3
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen