Gemeente Groningen

woensdag 22 maart:
Papiermolen open tot half september

Het gemeentelijke openluchtzwembad De Papiermolen blijft dit jaar geopend tot en met vrijdag 15 september. Bovendien zal het zwembad ieder weekend tot 20.00 uur open zijn. Ook het zwembad in Hoogkerk kan dit jaar tot en met vrijdag 15 september open blijven. Het zwembad in Hoogkerk ontvangt daarvoor van de gemeente een subsidie van maximaal 18.000 euro. De abonnementsprijzen van zowel De Papiermolen als het zwembad in Hoogkerk gaan ten gevolge van de verruimde openingstijden met 3% extra omhoog. Dit heeft het college van B & W afgelopen dinsdag besloten.

Vorig jaar is De Papiermolen vanaf begin juni ook in de weekenden tot 20.00 uur open geweest. Daarvoor sloot het bad op zaterdag en zondag aan het einde van de middag en door de week om 20.00 uur. Afgelopen jaar was het juist in de weekenden vaak erg mooi weer. Op verzoek van de zwemmers in de Papiermolen besloot het college in juni de openingstijden in de weekenden gelijk te trekken met die door de week.

Eind augustus 2005 kreeg Nederland eindelijk de verlangde zomer. Echter, dat was ook het moment dat De Papiermolen zijn deuren zou gaan sluiten. Op verzoek van de gebruikers van het bad besloot het college om het gemeentelijke bad tot 1 oktober open te houden.

Uit de evaluatie van 2005 blijkt dat bezoekers vooral in de eerste twee weken van september nog gebruik hebben gemaakt van het bad. Daarna zakte het bezoekersaantal in. Om die reden stelt het college nu voor om dit jaar het bad open te houden tot en met vrijdag 15 september. Ook het zwembad in Hoogkerk kan wat betreft het college deze zomer langer open blijven. Het bad ontvangt daarvoor een subsidie van maximaal 18.000 euro. Om de verlenging van het seizoen te bekostigen gaat de prijs van een abonnement van zowel De Papiermolen als het bad in Hoogkerk met 3% extra omhoog.

foto van krokus

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 3
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen