Provincie Zeeland

Prijsvraag 'fietsknooppuntenstructuur Zeeland'

Op woensdag 22 maart is het eerste bordje van de fietsknooppuntenstructuur Zeeland geplaatst. Gedeputeerde Toine Poppelaars verrichtte de feestelijke plaatsing van het bordje samen met wethouder Ton Croné van gemeente Schouwen-Duiveland bij Ouwerkerk.

Prijsvraag

Net als veel inwoners van Zeeland, vindt Toine Poppelaars 'fietsknooppuntenstructuur' of 'fietsbewegwijzeringssysteem' geen goede naam. Daarom roept hij inwoners van Zeeland op om een leuke naam te verzinnen voor de fietsknooppuntenstructuur Zeeland. De inzender van de leukste naam wint een fiets.
Informatie over deelname staat op www.zeeland.nl/fietsprijsvraag.

Jury

Een deskundige jury onder leiding van Toine Poppelaars zal de inzendingen beoordelen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de opening van de fietsknooppuntenstructuur Zeeland op 15 mei 2006. Medewerkers van de provincie Zeeland zijn uitgesloten van deelname.

Eerste bordje

De plaatsing van het eerste bordje is de officiële start van de aanleg van de fietsknooppuntenstructuur in Zeeland. De fietsknooppuntenstructuur bestaat uit fietspaden, wegen, routes en attractiepunten die samen een netwerk vormen. Kruisingen van wegen en fietspaden vormen de knooppunten. De fietsknooppuntenstructuur is 1 mei klaar en vanaf dan kunnen fietsers met behulp van dit systeem zelf korte en lange fietstochten door heel Zeeland samenstellen.

Ingrid de Kubber, 0118-631824, 23 maart 2006, nr. 38/2006

E-mail mij bij wijziging E-mail deze pagina