Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 12

Bestemmingsplan Lorentz-Oost

Gedeputeerde Staten hebben op 14 februari 2006 het bestemmingsplan Lorentz-Oost gedeeltelijk goedgekeurd. Dit bestemmingsplan werd vastgesteld bij raadsbesluit van 15 mei 2003.

Het plan heeft onder meer tot doel om binnen het plangebied de realisering van een regionaal bedrijventerrein mogelijk te maken. Het plangebied wordt globaal begrensd door het bestaande bedrijventerrein Lorentz, de Daltonstraat, de Newtonweg, de Zuiderzeestraatweg, de Kleine Mheenweg en aan de noordoostzijde door het weidegebied De Mheenlanden. Het bestemmingsplan voorziet daarnaast in actualisering van de juridisch-planologische regeling voor de bestaande, in het plangebied liggende, percelen langs de Zuiderzeestraatweg, waarbij wordt uitgegaan van instandhouding van de woonfunctie en de in het gebied aanwezige kwaliteiten.

Goedkeuring is onthouden aan: - artikel 11, lid 1 sub c (samengevat: bevoegdheid van B&W tot het stellen van nadere eisen aan de inrichting van het bedrijventerrein en de situering van bouwwerken op grond van een beeldkwaliteitsplan); - artikel 13, onder i (samengevat: wijzigingsbevoegdheid van B&W voor het oprichten van een bouwwerk t.b.v. gezamenlijke reclamedoeleinden tot een hoogte van ten hoogste 20 meter).

Voor de volledige inhoud van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt verwezen naar het ter inzage liggende besluit en het bestemmingsplan.

Nadere informatie: afd. Ruimte en economie, tel. 411 366/411 153.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen vanaf 24 maart 2006 zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen in het Stadhuis.

Degenen die tijdig hun bedenkingen hebben kenbaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten kunnen tijdens de inzage-termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Ten aanzien van het plangedeelte, waaraan Gedeputeerde Staten goedkeuring hebben onthouden, kan een ieder tijdens de inzage-termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Mensen die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun bedenkingen kenbaar te maken bij Gedeputeerde Staten, kunnen alsnog tijdens de inzagetermijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Milieuvergunning Ridder

De gemeente heeft een milieuvergunning en het Waterschap Veluwe heeft een lozingsvergunning verleend aan Ridder Drivesystems BV, Lorentzstraat 36-38 voor de ontwikkeling, productie, assemblage en verkoop van aandrijfsystemen. Beide vergunningen kunnen tot en met 5 mei worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren.

Tot en met die datum staat beroep tegen deze besluiten open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere bedenkingen te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Milieuvergunning AWL-Techniek

Bij de gemeente is door AWL-Techniek, Nobelstraat 37-39, een milieuvergunning aangevraagd voor het bouwen van machines en apparaten.

De ontwerpvergunning kan tot en met 21 april worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Bedenkingen kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 398.

Bouwplan Hoogstraat 30

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van J.P. Tadema om op grond van de Monumentenwet 1988 vergunning te verlenen voor het vernieuwen van de kap op het perceel Hoogstraat 30, een rijksmonument.

Het bouwplan ligt tot en met 4 mei ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250/411 396.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Tonselsedreef 62: garage/berging - Hoogstraat 16-18: hekwerk - Bokkekamp 7: uitbreiden woning - Beethovendreef 4: wijzigen gevel - Bokkekamp 7: berging

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Muziekland IV (Rapdreef): 4 woningen - Muziekland IV (Rapdreef): 8 woningen - Kleine Mheenweg: woning - Kruithuis 4: hekwerk
- Tabaksweg 37: woning
- Tubadreef 17: berging

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Donkerstraat 53: asbesthoudende vloertegels

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: Bouwzaken, tel. 411 352.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Zeggemeen 52: uitbreiden woning en wijzigen gevel - Laan der Verenigde Naties 11: carport - Coornhertstraat 14: overkapping - Mandenmakerstraat 97: aankappen dakkapel - Mandenmakerstraat 95: aankappen dakkapel - Rooseveltlaan 12: uitbreiden woning en plaatsen carport - Swingdreef 34: uitbreiden woning.

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Dierenweide Stadsweiden: nieuw gebouw - Burgemeester De Meesterstraat 13: wijzigen gevel.

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Dierenweide Stadsweiden: dierenverblijven - Vondellaan 50 t/m 110: flatgebouw (30 woningen) - Donkerstraat 53: asbesthoudende vloertegels.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 3 vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand (bouw)plan.

Ter inzage van: 23 maart t/m 4 mei: - Barbershopdreef 7: woning

De aanvraag en het ontwerp-besluit liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Parkeerplaats gehandicapten in de Rabbistraat

Het college van burgmeester en wethouders heeft besloten in de Rabbistraat bij de ingang van het appartementencomplex De Bruggepoort nummers 66 t/m 76 een parkeervak voor een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen. Er geldt een maximum parkeertijd van 30 minuten.

Dit besluit ligt met ingang van 24 maart tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot zes weken nadien kunnen belanghebbenden (omwonenden) hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: afd. Inrichting openbare ruimte, tel. 411 338.

Wijziging milieuvergunning LPG-tankstations

Voor LPG-tankstations gelden nieuwe veiligheidsregels. Dit is voor de gemeente aanleiding om de milieuvergunningen voor de LPG-tankstations te wijzigen. In de ontwerpvergunningen is de maximale hoeveelheid LPG die jaarlijks verkocht mag worden, vastgelegd.

Het gaat om wijziging van de milieuvergunningen voor: - Esso Kok Hoofdweg, Hoofdweg 4; - Demarol BV, Ampèrestraat 5; - Gulf Harderwijk BV, Verkeersweg 3; - Station Oranjelaan, Oranjel;aan 46; - Station Stadsdennen, Newtonweg 2; - Texaco Drielander, Rijksweg A28; - Van Scherpenzeel's Oliehandel, Flevoweg 119.

De ontwerpvergunningen liggen van 24 maart 2006 tot en met 8 mei 2006 ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Tegen de ontwerpvergunningen kan een ieder binnen de inzagetermijn naar keuze mondeling of - bij voorkeur - schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afdeling Milieu, tel. 411 237.