Digitale Gemeente Houten

Randstad ondersteunt workshop solliciteren voor hoogopgeleide buitenlandse vrouwen

donderdag 23 maart 2006 - Bron: Bureau Vluchtelingwerken en Nieuwkomers Houten

Bureau Vluchtelingenwerk en Nieuwkomers Houten is in februari van start gegaan met een workshop solliciteren kun je leren voor hoogopgeleide buitenlandse vrouwen die zich willen oriënteren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Binnen deze workshop die uit 4 sessies bestaat worden aan de vrouwen de gebruiken en gewoonten rondom solliciteren in Nederland bijgebracht. De vrouwen komen o.a uit Iran, Roemenie, Denemarken, Colombia, Spanje, Vietnam.

Dmv een rollenspel wordt het voeren van een sollicitatiegesprek geoefend door één van de vrouwen samen met Wout Kranen, Rayonmanager van Randstad In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen is Randstad Uitzendbureau uit Houten betrokken bij dit maatschappelijke project. Medewerkers van Randstad verzorgen op 21 maart een workshop waarbij de vrouwen door middel van rollenspellen ervaringen kunnen opdoen met sollicitatiegesprekken.

Randstad heeft veel kennis in op het gebied van mens en arbeid. Voor Bureau Vluchtelingenwerk en Nieuwkomers is het aanbod van Randstad dan ook een zeer waardevolle aanvulling op het programma. Daarnaast krijgt Randstad meer inzicht in de wensen en behoeften van hoogopgeleide buitenlandse vrouwen. De samenwerking heeft voor beide partijen dan ook een meerwaarde, één van de uitgangspunten bij maatschappelijk betrokken ondernemen.
De match tussen beide organisaties kwam tot stand door de faciliterende rol van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten en door de inzet van de Vrijwilligerscentrale Houten. Randstad Uitzendbureau, gevestigd aan Achterom 14 in Houten is partner van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten.
Het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten is een lokaal netwerk van bedrijven en organisaties in Houten die maatschappelijk betrokken ondernemen willen initiëren, ontwikkelen en uitdragen, om zo de sociale binding tussen het bedrijfsleven en lokale maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties te vergroten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).