Gemeente Den Helder

23-03-2006 Subsidie topsport-jeugdfonds vóór 1 mei aanvragen

Jeugdige topsporttalenten kunnen net als vorig jaar weer subsidie aanvragen via de Tijdelijke deelsubsidieverordening topsportjeugdfonds. Het topsport-jeugdfonds heeft als doel om via een geldelijke bijdrage, jeugdig sporttalent meer mogelijkheden te geven om zich te kunnen ontwikkelen tot topsporter op nationaal of internationaal niveau. Individuele Helderse topsporters in de leeftijd van 9 tot en met 18 jaar kunnen subsidie aanvragen als zij gedurende het sportseizoen staan ingeschreven in de gemeente Den Helder.

Jeugdig sporttalent
Je bent een jeugdig sporttalent als je over bijzonder toptalent beschikt en een reëel uitzicht hebt op doorstroming naar de nationale of internationale top. Dit moet wel aangetoond kunnen worden op grond van geleverde sportieve prestaties die door de betreffende sportbond op nationaal niveau erkend en gewaardeerd zijn. De sportactiviteiten waaraan de jeugdige topsporter deelneemt, moeten georganiseerd worden door of onder auspiciën van de sportbond, die volwaardig is aangesloten bij het NOC*NSF.

Waarvoor is de bijdrage?
De bijdrage is bedoeld voor de kosten van topsportbeoefening gedurende een sportseizoen, of als bijdrage in de kosten van deelname aan een incidentele topsportactiviteit.
Met een incidentele topsportactiviteit bedoelen we:
- een door de betreffende sportbond georganiseerd dan wel erkend nationaal of internationaal toernooi, zoals een NK, EK, WK of de Olympische Spelen;

- een door de betreffende sportbond georganiseerde dan wel erkende trainingsstage.

Hoogte van de bijdrage
De hoogte van de bijdrage vanuit het topsport-jeugdfonds bedraagt maximaal 25 procent van de totale uitgaven van de aanvrager zoals opgenomen in de door hen aangeleverde begroting. De bijdrage vanuit het topsport-jeugdfonds kan toegekend worden tot maximaal vijftig procent van de totale uitgaven, als de aanvrager kan aantonen dat het jaarinkomen niet hoger is dan 120 procent van de geldende bijstandsnorm.

Aanvragen
U kunt aanvragen voor een bijdrage vanuit het topsport-jeugdfonds tot uiterlijk 1 mei 2006 indienen. Het college neemt voor 1 juli een besluit over de ingediende aanvragen.
De volledige tekst van de Tijdelijke deelsubsidieverordening topsportjeugdfonds en het
aanvraagformulier vindt u onder de rubriek Sport . Voor meer informatie of exemplaren van het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met
de afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, mevrouw M. Hagedoorn. Zij is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 13.30 uur via telefoonnummer (0223) 678417 of per e-mail: mbw@denhelder.nl.