Gemeente Den Helder

23-03-2006
Marsdiepstraat afgesloten

Vandaag, donderdag 23 maart, start aannemingsbedrijf Dienaar B.V., in opdracht van de gemeente, met het vervangen van de riolering in het noordelijk deel van de Marsdiepstraat. Het gaat hier om het gedeelte tussen de Johanneskapel en Albert Heijn. Tijdens de werkzaamheden is dit gedeelte van de Marsdiepstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer heeft wel toegang. Het Marsdiepplein blijft gedurende de hele periode gewoon bereikbaar.

Riool verouderd
De riolering in dit gebied is sterk verouderd en daarom dringend aan vervanging toe. Daarnaast is het noodzakelijk om voor het te bouwen Centrumplan aan de westkant van de Marsdiepstraat extra aansluitingen te maken op het riool. Het totale werk is omstreek half mei klaar.

Markt gaat door
Het doorgaande verkeer wordt door middel van borden zoveel mogelijk via de Jan Verfailleweg en de Texelstroomlaan omgeleid. Alle winkels blijven voor voetgangers normaal bereikbaar en de markt gaat op woensdag gewoon door! Wel is er sprake van tijdelijk minder parkeergelegenheid aan de Marsdiepstraat, zeker op de marktdagen. Bewoners, winkeliers, winkelend publiek en personeel worden geadviseerd gebruik te maken van onder andere het Scheldeplein achter de Albert Heijn.