Gemeente Den Helder

12-03-2006 Groot onderhoud in 2006: Is uw straat dit jaar aan de beurt?

Ook in 2006 verricht de gemeente het zogenaamde groot onderhoud. Oftewel: we vervangen of renoveren riool, asfalteren opnieuw straten of snoeien heesters in openbaar groen. In een aantal gevallen wordt een straat meteen heringericht als 30 kilometergebied. Maar ook het straatmeubilair, de verlichting en de inrichting van speellocaties worden meegenomen in het groot onderhoud.

De Schooten
Dit jaar staat het Reehorstpark op de rol voor groot onderhoud. Het gaat hierbij vooral om de verharding van de paden. Deze krijgen een nieuwe asfaltverharding met daarop een lichtkleurige steenslag zoals die ook is toegepast in het Churchillpark. Verder wordt het noodzakelijke onderhoud aan de beplanting uitgevoerd.

De Nijverheidsweg krijgt dit jaar een nieuwe asfaltlaag en de Fazantenstraat wordt heringericht. Daarnaast is in het najaar ook het noordelijkste gedeelte van de Schootenweg (tussen Kievitstraat, Fazantenstraat en Nijverheidsweg) aan de beurt.

Verder worden in 2006 alle bovengrondse afvalcontainers door ondergrondse collectoren vervangen.

Voor het onderdeel spelen staat dit jaar een opknapbeurt van de (steunpunt)speeloase aan het P. Mulderplantsoen op het programma. In De Schooten is in 2006 geen rioolrenovatie gepland.

Overzicht
In het overzicht kunt u zien welke delen van de straten aangepakt worden, wat er precies gaat gebeuren en of er iets aan de openbare verlichting gedaan wordt. Het is mogelijk dat in het overzicht straten zijn vermeld, die inmiddels al aan de beurt zijn geweest, of waar men op dit moment mee bezig is. De cursief gedrukte werkzaamheden zijn werken die vorig jaar al in de planning stonden maar om bepaalde redenen nog niet zijn uitgevoerd.