Ingezonden persbericht


Stichting Virus EINDHOVEN, 23 maart 2006

Stichting Virus op zoek naar nieuwe bestuursleden

Voor het komende studiejaar is Stichting Virus weer opzoek naar enthousiaste nieuwe bestuursleden. Vanaf september begint er weer een nieuw Virus-jaar waarin er in juni 2007 een knallende editie van het Virus Festival neergezet gaat worden. Na dit jaar het festival een keer in quarantaine gezet te hebben, moet er volgend jaar weer een fris cultureel evenement neergezet worden. Hiervoor zijn er verschillende bestuurstaken te vervullen, namelijk coördinatoren voor PR, terrein, sponsoring, penningen, decor, programmering en daarnaast moet er ook nog een voorzitter komen.

Virus zoekt fulltime bestuursleden die geïnteresseerd zijn in verschillende vormen van cultuur zoals dans, muziek, theater, film, literatuur en beeldende kunst. Mensen die ondernemend zijn en het een uitdaging vinden om een jaar lang anderen kunnen enthousiasmeren voor de verschillende culturele activiteiten zijn geknipt voor een stage bij Stichting Virus. Activiteiten die de stichting organiseert zijn natuurlijk het Virus Cultureel Festival, de Viri minifestivals, het TU/e lustrumproject `Enter the MAZE' en de introductiefeesten `Infectro'.

Bestuursleden werken een jaar lang met elkaar samen om zo alle activiteiten te organiseren. Ze begeleiden ook hun eigen commissie van vrijwilligers waarmee alles tot uitvoering wordt gebracht.

Een bestuursjaar bij Virus is een uitdaging waar je veel plezier van kunt hebben en veel van kunt leren. Het is een dynamische en jonge omgeving waarin jongeren zich bezig houden met het organiseren van culturele evenementen voor andere jongeren. Er is mogelijkheid tot professionele begeleiding en bij sommige opleidingen kan er een bestuursbeurs aangevraagd worden voor een bestuursjaar. Voor meer informatie over alle zeven afzonderlijke taken binnen Virus, kun je kijken op www.virus.nl.

Meer over Stichting Virus
Stichting Virus is organisator van o.a. het jaarlijkse Virus Cultureel Festival dat in 1991 door het Studentencafé AOR is opgericht. De organisatie stelt zich ten doel om jongeren uit Eindhoven en verre omgeving te infecteren met verschillende vormen van cultuur. Om dat doel te bereiken worden op de evenementen van Stichting Virus cultuurvormen als muziek, dans, theater, beeldende kunst, film en literatuur geprogrammeerd. In het verleden heeft Virus acts als Kane, Krezip, Moloko, Scapino Ballet en Hans Teeuwen op het podium gehad.

Noot voor de redactie (