Politie Zuid-Holland-Zuid

23/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-03-2006 o Persberichten District I

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 22 maart drie meiden van 17 (2) en 16 jaar uit Dordrecht aangehouden op het politiebureau aan de Nassauweg. De drie worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling van een 17-jarig meisje op 5 februari j.l. Na een avondje uitgaan in een horecagelegenheid aan het Bagijnhof, werd het meisje buiten mishandeld door de drie meiden. Allen kennen elkaar. Een woordenwisseling over een jongen liep uit op vechten. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Het meisje had diverse kneuzingen en blauwe plekken. Ze deed aangifte waarop de politie een onderzoek instelde. De meiden hebben tijdens het verhoor hun aandeel in de mishandeling verteld. Na verhoor zijn ze heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL IN VERENIGING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 22 maart een stel aangehouden op het P.A. de Kok-plein. Door een beveiligingsmedewerker werd gezien dat de twee samen spullen stalen. De man (33) en vrouw (27) hadden een kinderwagen bij zich waar de gestolen goederen in werden verstopt. Ze zouden spullen hebben gestolen bij ten minste twee winkels in het winkelcentrum. Het ging om onder meer lampen, sloten en een paar horloges. De man bekende op het politiebureau de diefstal gepleegd te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BRIEF MET POEDER ONTVANGEN
DORDRECHT Bij een woning aan het Joke Smit-erf is woensdagmiddag 22 maart een brief met poeder bezorgd. De bewoner sloeg alarm nadat hij de brief openmaakte. Politie en brandweer kwamen ter plaatse en hebben de brief veilig gesteld. Het poeder zal worden onderzocht. Er hoefden verder geen veiligheidsmaatregelen getroffen te worden voor de bewoners en omgeving.