Ingezonden persbericht


Internet Security Systems scoort hoog in beveiligingstests voor VoIP

ISS eerste bedrijf met VoIP-prestatievalidatie van ICSA Labs

Capelle a/d IJssel, 23 maart 2006 - De Proventia Network Intrusion Prevention appliance van Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) is het eerste beveiligingsproduct dat is getest op prestaties in de Voice over Internet Protocol-omgeving (VoIP) van ICSA Labs. ICSA Labs is een third-party testorganisatie en een onafhankelijke divisie van Cybertrust. Met deze evaluatie van zijn Proventia Network Intrusion Prevention appliance bewijst ISS als eerste dat oplossingen voor allesomvattende beveiliging niet per se resulteren in slechte VoIP-kwaliteit. Om goed te presteren in VoIP-omgevingen, moeten beveiliging-appliances de VoIP-infrastructuur beschermen en gelijktijdig de kwaliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de spraakverbinding garanderen.

"ICSA Labs is een van de autoriteiten op het gebied van certificeringstests voor beveiligingsproducten. Vanuit die rol realiseren we ons dat veel bedrijven zich zorgen maken dat de inzet van beveiligingsapplicaties negatieve gevolgen heeft voor de netwerksnelheid en productiviteit", zegt George Japak, Vice-President van ICSA Labs. "ISS laat in onze tests zien dat zijn beveiliging-appliances gelijktijdige VoIP-gesprekken ondersteunen en de spraakkwaliteit, -beschikbaarheid en -betrouwbaarheid niet in de weg staan. De ISS-resultaten in deze nieuwe testcategorie bewijzen dat beveiligingsoplossingen, mits goed ontworpen, zelfs in grote organisaties geen negatieve invloed hebben op bedrijfskritische communicatie en applicaties."

Volgens recent onderzoek van de Business Software Alliance (BSA) plaatsen IT-beslissers VoIP in de top 3 van technologische innovaties die in het komende jaar van grote invloed zijn op hun bedrijf. "We zijn van plan binnen enkele maanden een VoIP-systeem in te zetten", zegt Bob Gligorea, Information Security Officer bij de Exchange Bank. "Als ISS-klant stelt de evaluatie van ICSA Labs me gerust voor wat betreft de invloed van beveiliging op de kwaliteit van VoIP. Ik vertrouw er volledig op dat ISS ons niet alleen ondersteunt bij het behouden van kwalitatieve VoIP-verbindingen, maar ook voorkomt dat hackers misbruik maken van dit nieuwe communicatiekanaal."

ISS nam als een van de eerste beveiligingsbedrijven VoIP-protocollen op in zijn producten. Het bedrijf past de bescherming bovendien continu aan nieuwe protocollen en VoIP-ontwikkelingen aan. Het onderzoeks- en ontwikkelteam ISS X-Force heeft diverse kwetsbaarheden in veelgebruikte VoIP-producten ontdekt, waaronder Call Manager van Cisco.

"Veel belangrijke componenten van wereldwijde communicatie-infrastructuren zijn het slachtoffer van wormen, virussen, fraude en spam", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux bij Internet Security Systems. "We voorspellen dat zonder goede beveiliging VoIP-netwerken worden geïnfecteerd met dezelfde bedreigingen als e-mail en instant messaging. ISS biedt bescherming voor alle VoIP-protocollen en ondersteunt duizenden gelijktijdige gesprekken. Daarmee komen we tegemoet aan de behoeften van Fortune 500-bedrijven en overheidsinstellingen."

De Proventia-beveiliging-appliances vormen een belangrijke basis voor veel VoIP-beveiligingsoplossingen. Deze appliances bieden intrusion prevention op de gateway, op het netwerk en op de host. Proventia-oplossingen blokkeren bedreigingen, ook als ze een voor VoIP geschikte firewall passeren, en bieden aanvullende bescherming voor Virtual Private Networks (VPN's) die worden gebruikt voor spraakverkeer. De Proventia-technologie van ISS herkent en analyseert VoIP-protocollen, waardoor bekende en onbekende VoIP exploits zijn te identificeren en te blokkeren.

Voor meer informatie over VoIP-beveiliging van ISS: www.iss.net/resources/voip

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.