Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

23/3/2006 - Natuurschoonmaakdag

Samen zwerfvuil opruimen

Om het probleem van zwerfvuil aan te pakken wordt in Voerendaal al jaren de Natuurschoonmaakdag georganiseerd. Tijdens deze dag gaan vrijwilligers de natuur in om zwerfvuil op te ruimen.

In Voerendaal organiseren de jagers van de Wildbeheereenheid deze opruimwerkzaamheden. Ook de kinderen van Scouting Voerendaal en de leerlingen van de Voerendaalse basisscholen worden bij de schoonmaakdag betrokken.

Dit jaar zijn ook de Voerendaalse buurtverenigingen en raadsleden opgeroepen om in hun eigen buurt zwerfvuil op te ruimen.

Naast de Natuurschoonmaakdag organiseert de stichting "Nederland Schoon" dit jaar de landelijke Opschoondag, een nieuw initiatief om locale opschoonacties te bundelen. In Voerendaal is besloten om beide dagen te koppelen en te laten plaatsvinden op zaterdag 25 maart 2006.

Wethouder Franssen zal 25 maart om 8.45 uur op het gemeentelijk depot op het industrieterrein (Lindelaufer Gewande 1) het startschot voor de actie geven. De kinderen krijgen een korte instructie, waarbij onder andere zal worden ingegaan op speciale afvalstoffen (asbest, glas, drugspuiten, etc.). Verder krijgen de deelnemers

vuilniszakken, handschoenen en papierprikkers.

Na afloop van de actie kan het verzamelde afval op het gemeentelijk depot worden afgegeven. De opruimochtend wordt omstreeks 12.00 uur beëindigd met een traktatie. Voor de kinderen is er ook nog een kleine attentie.