Politie Zuid-Holland-Zuid

23/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-03-2006 o Persberichten District II

BELEDIGING
LEERDAM De politie heeft op woensdagmorgen 22 maart een 23-jarige man uit Leerdam aangehouden op het treinstation in Leerdam. De jongeman zou de conductrice hebben beledigd. Zij voerde haar werk uit en bij controle van de kaartjes van de 23-jarige en zijn reisgenoot bleek dat het tweetal maar 1 treinkaartje had. Dit liep uit op een discussie en de conductrice zou toen zijn beledigd door de 23-jarige. De vrouw is voornemens aangifte te doen.

SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN
OUD-ALBLAS/PAPENDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 22 maart een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van openbare schennis. De politie kreeg melding van een 33-jarige vrouw die door het Alblasserbos liep met honden. Al wandelend kwam zij een manspersoon tegen die op de grond lag met zijn onderlichaam ontbloot. Hij zou aanstootgevende bewegingen hebben gemaakt. De vrouw schrok en belde de politie. Agenten kwamen direct ter plaatse en doorzochten het bos. Daar troffen zij de 38-jarige man die bij het zien van de politie nog poogde een sprintje te nemen. Hij voldeed volledig aan het signalement dat de vrouw aan de politie had gegeven. Agenten haalden hem in en hielden hem aan. Hij werd ingesloten. De vrouw heeft aangifte gedaan. Op het politiebureau bleek dat de man nog 21 dagen gevangenisstraf had openstaan.

DIEFSTAL
GORINCHEM Een 15-jarige jongen uit Gorinchem is woensdagmiddag 22 maart in de kraag gevat toen hij probeerde pakjes sigaretten te stelen uit een supermarkt aan de Rosmolenweg. De bedrijfsleider vond dat de jongen zich verdacht gedroeg bij de sigarettenafdeling. Het bleek dat de 15-jarige 5 pakjes sigaretten in zijn sokken had gestopt. De politie werd ingeschakeld die de jongen aanhield. Na verhoor is hij heengezonden. De 15-jarige krijgt een HALT-verwijziging.

GORINCHEM Op woensdagmiddag 22 maart is een 48-jarige man uit Gorinchem aangehouden in een supermarkt aan de Rosmolenweg. De man werd betrapt op het stelen van twee pakjes shag en 9 flessen Port. De politie hield de man. Hij bekende de diefstal op het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

ONGELDIG VERKLAARD RIJBEWIJS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 38-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is in de nacht van woensdag 22 maart op donderdag 23 maart aangehouden op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. Na controle van de kentekengegevens bleek dat de man een ongeldig verklaard rijbewijs had. Dit betekent dat hij niet mag rijden. De man werd gehoord op het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

CONTROLE OP ONJUIST GEBRUIK SPITSSTROOK
PAPENDRECHT De politie heeft op woensdag 22 maart een controle gehouden op de A15 bij Papendrecht/Sliedrecht. De controle was gericht op het rijden over de vluchtstrook terwijl de spitsstrook niet in gebruik is. De agenten controleerden van 11.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 14.30 uur. 64 bestuurders gingen de fout in. Zij reden over de vluchtstrook terwijl de spitsstrook niet in werking was. De overtreders krijgen een bekeuring.
De politie zal met regelmaat het gebruik van de spitsstrook controleren. Rijkswaterstaat is op de hoogte van de controle en stelt deze zeer op prijs. Weggebruikers op de A15 kunnen duidelijk zien of de spitsstrook in gebruik is. Dit is de zien aan de belijning en bebording. De spitsstrook is toegankelijk van 07.00 tot 10.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens de overige uren is de spitsstrook afgesloten voor al het verkeer.

GESTOORD
PAPENDRECHT Twee dieven hebben woensdagavond 22 maart slechts een afstandsbediening van een tv buitgemaakt bij een inbraak in een woning in de P.J. Troelstrastraat. Deze vond plaats tussen 20.00 en 20.10 uur. De twee dieven kregen toegang tot de woning door aan de achterzijde een pui te forceren. De bewoners waren niet thuis. Ze werden echter gestoord door de alerte buurman die een klap hoorde en ging kijken. De buurman zag twee donker getinte jongens in de tuin bij zijn buren. Het tweetal zou er vandoor zijn gegaan in een wit busje. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

BROMFIETSCONTROLE
H-GIESSENDAM/SLIEDRECHT/PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM De politie heeft op woensdag 22 maart een grote bromfietscontrole gehouden in Hardinxveld-Giessendam (Peulenlaan), Sliedrecht (Thorbeckelaan en Parallelweg), Papendrecht (Poldermolen) en Alblasserdam (Randweg en De Helling). Van 10.00 uur tot 18.00 uur werden bromfietsers door motorrijders van de politie van de weg gehaald en naar een controleplaats gebracht. Daar werden de voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 72 voertuigen gecheckt en er werden 45 overtredingen geconstateerd: 25 bekeuringen voor het overschrijden van de constructiesnelheid, 6 bekeuringen voor het niet dragen van de helm, 2 bekeuringen voor rijden zonder bromfietscertificaat, 3 bekeuringen voor gladde/versleten banden, 1 bekeuring voor rijden op een bromfiets terwijl de bestuurder nog geen 16 jaar is, 6 bekeuringen voor het niet op eerste vordering tonen van het bromfietscertificaat en 2 bekeuringen voor geen gasdichte uitlaat. Daarnaast werden aan 8 personen van wie de bromfiets bleek opgevoerd, waarschuwingsbrieven meegegeven in verband met overschrijding van de constructiesnelheid met meer dan 16 kilometer. In deze brief staat dat de bestuurder van het voertuig zijn bromfiets in orde moet maken. Als hij/zij binnen twee 2 jaar nog twee keer wordt gepakt met een opgevoerde brommer of snorfiets dan wordt het voertuig in beslag genomen.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN OPENLIJKE GEWELDPLEGING LEERDAM De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging op woensdagavond 22 maart omstreeks 22.00 uur op het Voorwaartsveld in Leerdam. Drie meiden van 17, 19 en 20 jaar uit Leerbroek en Leerdam liepen vanaf het zwembad langs de kermis in de richting van de onderdoorgang aan het Voorwaartsveld. Ze liepen naar de verkeerslichten.. Een groep jongeren liep hen achterna en schold hen uit. Een van de drie meiden, de19-jarige, kreeg uit het niets een stomp in het gezicht. De dader was een jonge vrouw. Hierna werden ook de andere twee meiden belaagd. Ze werden aan hun haren getrokken en geschopt en geslagen. De 17-jarige wist zich los te rukken en rende de weg op waar zij bijna werd aangereden door een auto. Het drietal wist uiteindelijk weg te komen en alarmeerde thuis de politie. De klappen zouden zijn uitgedeeld door een blanke jongen en een licht getinte vrouw.
De drie meiden zijn hevig aangeslagen en doen aangifte bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben voorbijrijdende automobilisten iets van het incident gezien. De automobilist die het 17-jarige meisje bijna aanreed, remde en claxonneerde hevig. Mogelijk herkent de bestuurder zich in bovenstaand bericht en wil hij zich als getuige melden bij de politie. Ook andere getuigen en/of burgers die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Zij kunnen dan vragen naar de politie in Leerdam.