Politie Gelderland-Zuid

Politie controleert bromfietser

Gemeente Neder-Betuwe, 23-03-2006 o Politieteam Neder-Betuwe is sinds kort gestart met het intensief controleren van bromfietsbestuurders. Daarbij wordt nadrukkelijk gelet op de inrichting van de bromfiets en het rijgedrag van de bestuurder.

Voor dit politieteam ligt de aanleiding voor de verscherpte controles in het aantal aanrijdingen, waarbij (jeugdige) bromfietsbestuurders (zwaar) gewond raakten. Daarnaast wordt door overige weggebruikers geklaagd over het rijgedrag van deze weggebruikers.

De komende tijd worden naast de controles tijdens de reguliere surveillance, ook motorrijders ingezet in de overlastaanpak. Bij de gerichte bromfietscontroles worden extra agenten ingezet.

Toezicht op het juiste rijgedrag en de technische inrichting van de bromfiets gebeurt in het hele werkgebied van dit politieteam. Het gaat bij de technische controle dan om het aanbrengen van aanpassingen, waardoor de bromfiets sneller kan rijden.

Politieteam Neder-Betuwe surveilleert in de plaatsen Kesteren, Echteld, Eldik, IJzendoorn, Ochten, Dodewaard en Opheusden. Meer informatie over lokale politiezorg vindt u elders op deze site onder " Uw team".(01)