Politie Gelderland-Zuid

Waardevolle spullen uit auto

Meteren, 23-03-2006 o De politie zoekt personen, die mogelijk getuige zijn geweest van een reeks auto-inbraken in Meteren. Recentelijk zijn in een nacht tijd acht autobezitters hun, in de auto achtergelaten eigendommen kwijtgeraakt.

Vorige week donderdag hebben inbrekers hun slag geslagen in de wijk Kalenberg. Door het inslaan van de autoruit of het forceren van het autoslot zijn de daders erin geslaagd om onder andere autoradios, laptops en navigatiesystemen weg te nemen. Door de eigenaren is aangifte gedaan van de diefstallen.

Preventietips
Naast de aanpak door de politie van de daders en dadergroepen is het voorkomen van autocriminaliteit nog altijd beter. Enkele zaken die u bijvoorbeeld zelf kunt ondernemen om duifstal uit uw auto te voorkomen:

Neem altijd de sleutel uit het contact als u uit de auto stapt, ook al is het maar voor heel even. Sluit altijd de auto af. Laat nooit waardevolle goederen in de auto achter. Als het niet anders kan, laat dan een kluisje in de auto monteren.
Haal altijd de radio uit de slede. Neem de radio of het frontje mee; verstop ze niet in de auto op het moment dat u uw voertuig parkeert. Laat nooit kostbaarheden zoals camera, video, telefoon, laptop(tas), koffertje, autopapieren, geld, cheques, creditcards, jassen of tassen zichtbaar in de auto achter.
Gebruik altijd een afzonderlijk afsluitbare tankdop om diefstal van brandstof te voorkomen.
Laat zien dat u niets waardevols verbergt; zet het dashboardkastje open.
Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af.

Meer informatie vindt u op deze politiesite onder "Preventie". (01)