Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Fit4life' ook in AFP-Bewegingscentrum in Katwijk

Het fitness- en cardioprogramma Fit4life is bedoeld als nazorg voor mensen met een hartaandoening, maar ook ter voorkoming van hartaandoeningen. Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) in Leiden verzorgt het programma vier avonden in de week. Vanaf 1 april 2006 is Fit4life ook overdag mogelijk in het AFP-Bewegingscentrum in Katwijk. Het AFP is onderdeel van het RRC.

Fit4life biedt nazorg na hartrevalidatie. Bijvoorbeeld na een hartinfarct, hartoperatie of hartziekte. Ook werkt het preventief voor mensen met een verhoogde kans op een hartaandoening. Tijdens het programma worden spierkracht en uithoudingsvermogen verbeterd. Dit gebeurt door middel van een individueel trainingsprogramma in groepsverband onder deskundige leiding van fysiotherapeuten. Door Fit4life tevens overdag aan te bieden in het AFP-Bewegingscentrum in Katwijk, is het programma ook goed toegankelijk voor mensen in Katwijk en omgeving.

Voor inlichtingen over Fit4Life in Katwijk is het AFP-Bewegingscentrum dagelijks bereikbaar op 071-407 40 58 of 06-45 312 355, tussen 09.00 en 12.00 uur. Het centrum is gevestigd aan de Sandtlaan 36, unit G5 (bedrijvencentrum 't Ambacht), bij de oude groenteveiling in Katwijk. Voor geĂŻnteresseerden is er een open dag op zaterdag 1 april, van 09.00 tot 12.00 uur.

Naast Fit4life biedt het AFP-Bewegingscentrum jongeren, ouderen en (voormalige) revalidanten uitgebreide mogelijkheden om op verantwoorde wijze aan een gezonde leefstijl te werken. Dit gebeurt door groepsfitness, spinning, Nordic Walking, Yoga, Pilates en andere methoden onder deskundige leiding. Ook voor mensen met reuma of de ziekte van Parkinson en voor kinderen met (dreigend) overgewicht biedt het AFP programma's.

Bijlage: foto Fit4life, fotograaf J.S. van den Beld



Ingezonden persbericht